Nyheter og pressemeldinger

Nyheter og pressemeldinger fra tidligere regjeringer finner du i Historisk arkiv.

Viser 1-20 av 26071 treff.

Sorter etter: Publisert Relevans

 • Forslag til endringer i EUs landbrukspolitikk fram til 2027

  18.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matrådene ved den norske EU-delegasjonen i Brüssel rapporterer om Kommisjonens ni målsetninger for den nye landbrukspolitikken i EU. Reformer i EUs landbrukspolitikk drøftes nå i Rådet for den europeiske union, under ledelse av det

 • Aukar kravet for biodrivstoff frå 2021

  18.09.2020 Nyheit Klima- og miljødepartementet

  Regjeringa aukar kravet til omsetnad av biodrivstoff til 24,5 prosent frå nyttår. Samstundes aukar delkravet til avansert biodrivstoff til 9 prosent. Endringa er eit viktig grep for å sikre at norsk import av biodrivstoff ikkje bidreg til avskoging.

 • Bollestad oppretter nye matgledekorps rundt om i Norge

  18.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Olaug Bollestad vil at de eldre skal få servert gode og ernæringsriktige måltider. Derfor oppretter hun tre nye matgledekorps og et digitalt verktøy for å bedre måltidene som serveres til eldre som bor hjemme og på institusjoner. Dermed er det til

 • Presseinvitasjon: Statsråd Asheim gjestar Andøya og Sortland

  18.09.2020 Pressemelding Kunnskapsdepartementet

  Forskings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim gjestar Andøya Space Centerog Sortland vidaregåande skole fredag 18. september.

 • Nett-tv

  Presseseminar med helse- og omsorgsministeren og utviklingsministeren

  18.09.2020 Nyhet Helse- og omsorgsdepartementet, Utenriksdepartementet

  Tirsdag 22. september holder helse- og omsorgsminister Bent Høie og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein et presseseminar om vaksinearbeid knyttet til utvikling av covid-19-vaksine. Det er mange spørsmål rundt vaksinearbeidet, og statsrådene

 • Endring i reiseråd for Estland og enkelte nordiske regioner

  17.09.2020 Pressemelding Utenriksdepartementet

  Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til Estland, regionen Södra Savolax (Etelä-Savo) i Finland samt til regionene Sjælland og Nordjylland i Danmark. Dette vil føre til at hele Danmark blir rødt.

 • Narvik blir pilot i nye statens hus

  17.09.2020 Pressemelding Kommunal- og moderniseringsdepartementet

  Narvik blir ein av fire pilotkommunar som skal teste ut regjeringa sin nye modell for statens hus. Dette blei kjent då distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland besøkte Narvik torsdag 17. september.

 • Åpner for landskamper og internasjonale klubbturneringer

  17.09.2020 Nyhet Helse- og omsorgsdepartementet, Kulturdepartementet

  Regjeringen gjør unntak fra innreiserestriksjoner og karanteneplikt for spillere og støttepersonell som deltar i landskamper og internasjonale klubbturneringer i regi av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

 • Endring i forskrift om innreiserestriksjoner

  17.09.2020 Nyhet Justis- og beredskapsdepartementet

  Justis- og beredskapsdepartementet har i dag vedtatt endringer i forskrift om innreiserestriksjoner for utlendinger av hensyn til folkehelsen, og gitt et nytt tilhørende ikrafttredelsesrundskriv.

 • Nordisk fellesuttalelse om sikkerhets- og utenrikspolitikk

  17.09.2020 Nyhet Utenriksdepartementet

  I en fellesuttalelse fordømmer de nordiske utenriksministrene på det sterkeste forgiftningen av den russiske opposisjonslederen Alexej Navalny.

 • Presseinvitasjon: Store og små produsentar- Store og små utfordringar

  17.09.2020 Nyheit Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) møter både matgründarar, industriprodusentar og tilsette ved foredlingssenteret Graminor Njøs på vegen frå Balestrand til Kaupanger fredag 18. september.

 • Presseinvitasjon: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad i Troms og Nordland: Landbruket gir livskraftige lokalsamfunn i nord

  17.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Mandag 21. og tirsdag 22. september besøker landbruks- og matminister Olaug Bollestad bønder i Harstad-området, og på Andøya. Hun åpner ny tømmerkai i Risøyhamn, og deler ut pris for beste gardsbruk i Nordland. På kvelden 21. september er det åpent

 • Nord-Europas største spiselige tak

  17.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad fikk denne uken en omvisning på taket av Økern Portal i Oslo. Her fikk hun også smake på noen av vekstene som dyrkes på det som blir Nord-Europas største takpark med spiselige vekster.

 • Google og FAO lanserer nytt digitalt verktøy for allmennheten

  17.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Earth Map gjør FAO's geografiske informasjon tilgjengelig for alle. Viktig informasjon om klima, miljø og landbruk kan hentes ut direkte fra systemet.

 • Flere kreftpasienter i pakkeforløp

  17.09.2020 Nyhet Helse- og omsorgsdepartementet

  Stadig flere kreftpasienter inkluderes i pakkeforløp, og flere gjennomfører pakkeforløpene innenfor anbefalt tid. Det viser nye tall fra første tertial i år.

 • Vedtak i to småkraftsaker

  17.09.2020 Nyhet Olje- og energidepartementet

  Olje- og energidepartementet har i dag fattet vedtak i to småkraftsaker i Vaksdal kommune i Vestland.

 • Presseinvitasjon: Næringsministeren og finansministeren til Tromsø

  17.09.2020 Nyhet Nærings- og fiskeridepartementet, Finansdepartementet

  Fredag 18. september holder næringsminister Iselin Nybø og finansminister Jan Tore Sanner innspillsmøte i Tromsø om regjeringens nye nordområdemelding.

 • Vil bidra til fysiske sikringstiltak for tros- og livssynssamfunn

  17.09.2020 Pressemelding Justis- og beredskapsdepartementet

  Regjeringen vil bidra til at tros- og livssynssamfunn skal få utøve sin tro i trygghet. Derfor sender Justis- og beredskapsdepartementet på høring et forslag om tilskudd til fysiske sikringstiltak for tros- og livssynssamfunn.

 • Signerer endringsavtale om elsertifikatmarkedet

  17.09.2020 Pressemelding Olje- og energidepartementet

  Olje- og energiminister Tina Bru vil signere en endringsavtale om elsertifikatmarkedet sammen med Sveriges energi- og digitaliseringsminister Anders Ygeman fredag 18. september i Oslo.

 • Presseinformasjon: Utenriksministeren til Hammerfest, Alta og Tromsø

  17.09.2020 Pressemelding Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er fredag 18. og lørdag 19. på reise i Hammerfest, Alta og Tromsø for å få de siste innspillene til ny nordområdemelding. Innspillsmøtet i Tromsø blir overført på nett-tv.