Kultur- og likestillingsdepartementet

Lubna Jaffery (Ap)

Kultur- og likestillingsminister

Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) har ansvar for den statlige politikken og forvaltningen på områdene kultur, likestilling og diskriminering, opphavsrett, medier, idrett, frivillig virksomhet og pengespill og lotteri.
Fasaden til Nationaltheatret med pridebanner og innpakkede statuer foran hovedinngangen.

Utredning fra Statsbygg om det videre arbeidet med rehabiliteringen av Nationaltheatret

Pressemelding 28.06.2024

– Nationaltheatret har fra starten av vært med på å forme det norske teaterlandskapet og har vært en ledende kunstinstitusjon som har knyttet til seg landets fremste kunstnere og internasjonale stjerner. Mitt mål er at Nationaltheatret beholder denne posisjonen også i fremtiden, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Malt figur av mann og kvinne med piler som gær i hver sin retning mellom seg.

Regjeringen setter i gang arbeid med veileder for kjønnsmangfold

Nyhet 24.06.2024

– Alle skal leve trygge og frie liv. Da kan det ikke være sånn at mange ikke-binære har dårligere livskvalitet enn resten av befolkningen. Derfor har vi bedt Bufdir utarbeide en nasjonal veileder om kjønnsmangfold. Denne skal gis til alle som er en del av det offentlige apparatet, slik at manglende kunnskap og eventuelle dårlige holdninger kan erstattes med anerkjennelse og forståelse, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Møtedeltakerne sitter rundt et langt spisebord i statsministerboligen.

Regjeringen inviterte til frokostmøte om skeive i idretten

Nyhet 21.06.2024

Statsminister Jonas Gahr Støre og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery inviterte utøvere og idrettspersoner til frokost i statsministerboligen i anledning pride. Formålet med frokosten var å diskutere hva som inkluderer og ekskluderer LHBT+ personer i den organiserte idretten.

Prisvinnarane på scena i Operaen

Kim Frieles minnepris går til Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight

Pressemelding 19.06.2024

– Vi jobbar for eit trygt og inkluderande samfunn for alle, både i Noreg og internasjonalt. Eit samfunn der skeive kan leve frie og gode liv, og få elska den dei vil. Støttegruppa 25. juni og Insight gjer ein særs viktig jobb for skeives rettar, og eg er glad for at dei er prisvinnarane i år, seier statsminister Jonas Gahr Støre.

Illustrasjon med flere forsider av NOU-en

Ekstremismekommisjonen følges opp i Kultur- og likestillingsdepartementet

Pressemelding 07.06.2024

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery skal koordinere og følge opp arbeidet med å legge fram en melding for Stortinget om ekstremisme våren 2025.

Kontakt


Telefon: 22 24 90 90
Pressevakt: 90 23 10 93
Adresse: Grubbegata 1, Postboks 8030 Dep 0030 Oslo