Kultur- og likestillingsdepartementet

Anette Trettebergstuen (Ap)

Kultur- og likestillingsminister

Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) har ansvar for den statlige politikken og forvaltningen på områdene kultur, likestilling og diskriminering, opphavsrett, medier, idrett, frivillig virksomhet og pengespill og lotteri.
Trettebergstuen og Myhre i sikringshallen, vi ser mange metallbokser med arkivmateriale i bakgrunnen som er en del av sikringsmagasinet.

– Her skal den norske kulturarven bevares til evig tid

Pressemelding 31.01.2023

I Arkivverket og Nasjonalbibliotekets nye fjellanlegg i Mo i Rana skal den norske kulturarven bevares trygt de neste tusen årene ved hjelp av avanserte tekniske løsninger. Nå står det enorme anlegget klart, og tirsdag 31. januar ble det åpnet av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Statssekretæren snakker til en gruppe ungdommer

Meir til fritidsaktivitet

Pressemelding 23.12.2022

– Fritidsaktivitetar er svært viktig i kvardagen for barn og unge. Å ha ein stad å gå til, treffe vener eller få nye venskap, ein stad å vere ein del av eit fellesskap - det gir meistring og tryggleik. Vi vil at alle skal få dette gjennom gode fritidstilbod, uavhengig av økonomi, kor dei bur eller kven dei er. Derfor gir vi no ekstra støtte til barne- og ungdomsorganisasjonane, seier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Strømmaster

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

Artikkel 18.01.2023

Stortinget har vedtatt å forlenge tilskuddsordningen for frivillige organisasjoner som følge av de ekstraordinære strømprisene til og med juni 2023.

De nordiske flaggene mot himmel

Nordisk samarbeid på kultur- og likestillingsfeltet

Oversiktsside

Det nordiske samarbeidet representerer et langt og godt samarbeid mellom de fem nordiske landene Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige og de tre selvstyrte områdene Grønland, Færøyene og Åland. Island har ordførerskapet i det nordiske regjeringssamarbeidet i 2023.

Illustrasjonsbilde av siluett av publikummer bakfra med armene i været og en gitarist på scenen.

Om arbeidet med ein strategi for kulturfrivilligheit

Oversiktsside

Kultur- og likestillingsdepartementet har starta arbeidet med ein strategi for kulturfrivilligheit som skal komme heile landet til gode.

Ser to publikummere bakfra og deler av utstillingslokalet fra Nordic Light Festival.

Om arbeidet med ny kunstnermelding

Oversiktsside

Kultur- og likestillingsdepartementet har gjenopptatt arbeidet med en stortingsmelding om kunstnerpolitikken.

Kontakt


Telefon: 22 24 90 90
Pressevakt: 90 23 10 93
Adresse: , Postboks 8030 Dep 0030 Oslo
Besøksadresse: Grubbegata 1, Oslo