Aktuelt

Nyheter

 • Utredning om folkefinansiering

  Nyhet Dato: 25.11.2020

  Finansdepartementet har i dag bedt Verdipapirlovutvalget om å vurdere norsk gjennomføring av nye EU-regler om finansiell folkefinansiering.

 • ESA åpner formell sak mot Norge

  Pressemelding Dato: 25.11.2020

  Tilsynsorganet ESA har innledet formell sak mot Norge etter Navs feilpraktisering av reglene for å motta arbeidsavklaringspenger, pleiepenger og sykepenger under opphold i andre EØS-stater.

 • Utenriksministeren dypt bekymret over situasjonen i Tigray, Etiopia

  Nyhet Dato: 25.11.2020

  - Norge er dypt bekymret over den forverrede situasjonen i Tigray i Etiopia, og konsekvensene dette har for resten av regionen. Vi oppfordrer partene til å legge ned våpnene og gjenoppta dialogen. Vi oppfordrer også partene til å respektere humanitærretten og til å beskytte sivile, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide

 • Tre millionar kroner til etablering av ny prøvesal hos Teater Ibsen

  Pressemelding Dato: 25.11.2020

  Teater Ibsen flytta inn i nye lokale i Skien i 2010, og har sidan den gong mangla prøvesal. Teateret har berre éin sal med eit amfi på 162 sitteplassar til både prøver og framsyningar. No får teateret støtte frå Kulturdepartementet som skal bidra til å etablere ny prøvesal.

 • Norge øker støtten til sivile på flukt fra Tigray

  Pressemelding Dato: 25.11.2020

  – Jeg er svært bekymret for de alvorlige humanitære konsekvensene av konflikten i Tigray-regionen i Etiopia. Sivilbefolkningen er hardt rammet, og daglig blir tusenvis av mennesker drevet på flukt. Regjeringen vil bidra med nærmere 27 millioner kroner til den humanitære responsen. Støtten vil gå til akutt hjelp både til befolkningen i Tigray og til flyktningene som har krysset grensen til Sudan, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

 • Presseinvitasjon: Signering av byvekstavtale for Osloområdet

  Pressemelding Dato: 25.11.2020

  Fredag 27. november signerer Viken fylkeskommune og kommunane Oslo, Bærum, Lillestrøm og Nordre Follo ein byvekstavtale for Osloområdet. For staten signerer samferdselsminister Knut Arild Hareide og kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

Flere sendinger

Svar til Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.