Forsiden

Aktuelt

Nyheter

 • Norge blir gjesteland i G20-arbeidet

  Pressemelding Dato: 01.12.2023

  Brasil har invitert Norge med på laget når landet nå overtar formannskapet for G20-arbeidet. – Brasil har vist oss stor tillit ved å invitere oss til å bidra til G20-arbeidet det neste året. Det gjenspeiler det brede og gode samarbeidet vi har og har hatt med Brasil på mange områder gjennom mange år, og vi ser frem til å bidra i arbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

 • Statsministerens program veke 49

  Pressemelding Dato: 01.12.2023

  Statsministeren og statsrådane har normalt desse faste postane i vekeprogrammet: Regjeringskonferanse torsdag kl. 12.30 og statsråd på Slottet fredag kl. 11.00. Det er også jamlege møte i Regjeringa sitt sikkerheitsutval (RSU).

 • Pressevarsel: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol besøker Gravdal sjukehus 12. desember

  Nyheit Dato: 01.12.2023

  I samband med den pågåande utgreiingsprosessen i Helse Nord vil helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol besøke Gravdal sjukehus i Vestvågøy kommune.

 • Støre og Kerry for raskere klimakutt i skipsfarten

  Nyhet Dato: 01.12.2023

  Sammen med USAs klimautsending, John Kerry, leder statsminister Jonas Gahr Støre et internasjonalt initiativ for raskere utslippsreduksjoner fra skipsfarten. Gjennom initiativet «the Green Shipping Challenge» har land og shippingindustrien annonsert 61 tiltak, både nye og oppdaterte, for å kutte utslipp fra skipsfarten. Dette skjedde ved starten av de internasjonale klimaforhandlingene i Dubai.

 • – Sterkt beklagelig at våpenhvilen ikke videreføres

  Nyhet Dato: 01.12.2023

  – Det har vært ufattelige lidelser i alt for lang tid i Gaza. Den omfattende krigføringen vi har vært vitne til har gått svært hardt utover sivilbefolkningen, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

 • Høring - forslag om å utvide hvitvaskingsloven til å gjelde kunsthandlere

  Nyhet Dato: 01.12.2023

  Finansdepartementet har utarbeidet et høringsnotat med forslag om å utvide hvitvaskingsloven til også å gjelde kunsthandlere og oppbevaringstjenester. Forslaget går ut på at regelverket skal gjelde for nærmere avgrensede aktører som handler, formidler eller oppbevarer kunstverk over en viss verdi.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

 • Nett-tv

  Næringsministeren mottar utredning fra Investeringskontrollutvalget

  Sending 04.12.2023, 10.00

  Mandag 4.desember får næringsminister Jan Christian Vestre overlevert NOU 2023: 28 Investeringskontroll – En åpen økonomi i en usikker tid.

 • Nett-tv Invitasjon til TBU-seminar: Hvordan kan kommunesektoren møte demografiutfordringene?

  Sending 07.12.2023, 10.00

  Torsdag 7. desember går årets åpne fagseminar i regi av Teknisk beregningsutvalg for kommunal og fylkeskommunal økonomi (TBU) av stabelen. Tema denne gangen vil være kommunesektorens demografiutfordringer de kommende årene.

 • Nett-tv Næringsministeren lanserer måleverktøy for omstilling

  Sending 01.12.2023, 10.00

  Fredag 1. desember presenterer næringsminister Jan Christian Vestre «Omstillingstempen», et nytt verktøy for å måle omstillingsevnen i norsk økonomi.

 • Nett-tv En motstandsdyktig helseberedskap

  Sending 24.11.2023, 12.00

  Regjeringen legger i dag Norges første stortingsmelding om helseberedskap. I meldingen gir regjeringen politisk og strategisk retning for norsk helseberedskap. Det betyr at forebygging og beredskap må gis økt prioritet i helsetjenesten. Nasjonal beredskap er viktig, men Norge er også avhengige av internasjonalt samarbeid for å løse en rekke helsekriser.

 • Nett-tv Lanserer InvestEU i Norge

  Sending 24.11.2023, 09.00

  Fredag 24. november vil EUs økonomikommisær Paolo Gentiloni og næringsminister Jan Christian Vestre lansere InvestEU i Norge.

 • Nett-tv Næringsministeren inviterer til handelspolitisk frukost

  Sending 24.11.2023, 08.15

  Fredag 24. november inviterer næringsminister Jan Christian Vestre til handelspolitisk frukost på Kulturhuset. Tema blir korleis geopolitikk og klimaendringar påverkar norsk handelspolitikk og næringsliv.

Flere sendinger

Svar til Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.