Aktuelt

Nyheter

 • Ny rapport viser at sammenslåinger gir gevinster

  Pressemelding Dato: 21.01.2020

  − Det er viktig at kommuner som går sammen har et bevisst forhold til hvilke gevinster de selv ønsker å få ut av sammenslåingen, og hvordan de kan realisere disse. Jeg tror de nye kommunene kan lære mye av denne rapporten, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

 • Bekymret etter angrep i Jemen

  Nyhet Dato: 21.01.2020

  - Jeg er svært bekymret etter angrepet mot militærleiren i Jemen, som kostet 100 personer livet. Dette undergraver FNs spesialutsendings arbeid med de-eskalering og fredsbestrebelser, som Norge støtter. Bare en inkluderende politisk prosess kan løse denne konflikten, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en uttalelse.

 • Startskot for ein ny internasjonal naturavtale

  Nyhet Dato: 21.01.2020

  Land frå heile verda møtest i Kunming i Kina i oktober for å bli samde om ein ny avtale for å ta vare på meir natur. Første utkast til ein internasjonal avtale er no publisert.

 • Statsministerens program veke 4

  Pressemelding Dato: 21.01.2020

 • Andre rapport om Hjelmeng-utvalget klar

  Nyhet Dato: 21.01.2020

  Oslo Economics har levert andre og siste delrapport om de samfunnsøkonomiske konsekvensene av tiltakene som Hjelmeng-utvalget foreslo i 2016.

 • Øystein Strand konstituert direktør for Kulturtanken

  Pressemelding Dato: 21.01.2020

  Avdelingsdirektør i Kulturdepartementet Øystein Strand blir konstituert som ny direktør for Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge fra 1. mars 2020. Nåværende direktør, Lin Marie Holvik, går over til stillingen som rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

 • Nett-tv

  Statsministeren kommenterer den politiske situasjonen

  Sending 20.01.2020, 14:00

  Statsminister Erna Solberg er tilgjengelig for presse mandag 20. januar rett etter finansminister Siv Jensens pressekonferanse.

 • Nett-tv Presseinvitasjon: Skal diskutere overturisme

  Sending 16.01.2020, 10:45

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har invitert aktører fra norsk reiseliv til et møte om overturisme. Han ønsker å høre hvilke konkrete utfordringer noen av Norges mest besøkte reisemål opplever, få forslag til hvordan utfordringene kan løses både lokalt, regionalt og nasjonalt, og synliggjøre virkemidlene kommunene allerede har.

 • Nett-tv Nett-TV: Sykehustalen 2020

  Sending 14.01.2020, 11:00

  Følge helseminister Bent Høies sykehustale direkte.

 • Nett-tv Grønt skifte på Kontaktkonferansen 2020

  Sending 14.01.2020, 10:00

  Kva rolle og ansvar har universiteta og høgskulane for å få fart på det grøne skiftet? Forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø, landbruks- og matminister Olaug Bollestad og klima- og miljøminister Ola Elvestuen drøftar klima-, miljø- og kunnskapspolitikk og det grøne skiftet. I tillegg deltek mellom andre Martin Rees frå OECD og representantar frå UH-sektoren i inn- og utland.

 • Nett-tv Nett-TV: FNs 17 bærekraftmål og regional samfunnsutvikling

  Sending 07.01.2020, 12:00

  Sendingen starter 7. januar 2020 kl. 12:00.

 • Nett-tv Nett-TV: Framlegging av Rusreformutvalet si utgreiing

  Sending 19.12.2019, 12:00

  Torsdag 19. desember tek helseminister Bent Høie imot Rusreformutvalet sin NOU: Rusreform – frå straff til hjelp.

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.

Til toppen