Aktuelt

Nyheter

 • Norge deltok da EUs miljøministre møttes i Slovenia

  Nyhet Dato: 23.07.2021

  Fra 20. til 21. juli møttes EUs miljøministre i Slovenia for et uformelt ministermøte. Fra Norge deltok statssekretær Kjartan Alexander Lunde (V) fra Klima- og miljødepartementet.

 • Flere lettelser i innreiserestriksjonene

  Pressemelding Dato: 23.07.2021

  Fra midnatt 26. juli åpner regjeringen for at enda flere kan få reise inn i Norge. Dette gjelder blant annet mindreårige barn som reiser sammen med foreldre som har et EU-koronasertifikat, og familiemedlemmer til norske borgere i utlandet som vil dra på besøk til Norge.

 • EU setter sirkulær økonomi på agendaen

  Nyhet Dato: 23.07.2021

  EU og Norge jobber med styrke europeisk konkurransekraft gjennom å bygge en sirkulær, kreativ og smart økonomi. Det var tema for ministermøtet som fant sted i Slovenia denne uken.

 • Stor interesse for matfaga

  Nyheit Dato: 23.07.2021

  Det er ein klar auke i fyrstevalssøkjarar til matfaga i høgare utdanning og til yrkesfaglærarutdanning i restaurant- og matfag. Interessa for landbruksfag og andre grøne utdanningar held seg stabilt.

 • EU-høring om utvidelser av taksonomien for bærekraftig økonomisk aktivitet

  Nyhet Dato: 23.07.2021

  Europakommisjonens ekspertgruppe for bærekraftig finans, «Platform on Sustainable Finance», publiserte 12. juli utkast til to rapporter om mulige utvidelser av EUs taksonomi for bærekraftig økonomisk aktivitet.

 • Endringer i innreiserestriksjoner, karantenekrav og krav om karantenehotell for flere land og områder

  Nyhet Dato: 23.07.2021

  Regjeringen har besluttet at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for flere regioner i Norden, flere land i Europa, samt enkelte tredjeland. Bakgrunnen er oppdatert faglig vurdering fra FHI av smittenivået, og behov for endringer i tiltaksnivået for å redusere faren for importsmitte.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

 • Nett-tv

  Pressekonferanse om opptaket til høgare utdanning

  Sending 23.07.2021, 10.00

  Fredag 23. juli presenterer statsråd for forsking og høgare utdanning Henrik Asheim opptaket til høgare utdanning saman med Samordna opptak på OsloMet.

 • Nett-tv Program for 10-årsmarkeringen for 22. juli

  Sending 22.07.2021, 19.55

  I anledning at det er 10 år siden terrorangrepet 22. juli planlegges det flere nasjonale og lokale markeringer. Nedenfor følger en oversikt over sentrale markeringer i forkant av og på årsdagen.

 • Nett-tv Pressekonferanse om koronasituasjonen

  Sending 05.07.2021, 12.30

  Måndag 5. juli kl. 12.30 inviterer statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie til pressekonferanse om koronasituasjonen. Pressekonferansen vil handle om dei neste stega i gjenopninga av Noreg.

 • Nett-tv Lansering av strategi mot moderne slaveri

  Sending 01.07.2021, 14.00

  Bli med når utviklingsminister Dag-Inge Ulstein lanserer strategien Født til et liv i frihet – Styrket utviklingspolitisk innsats for å bekjempe moderne slaveri (2021-2025) torsdag 1. juli kl. 14:00-15:00.

 • Nett-tv Lansering av Norges nye strategi for arbeidet med ytringsfrihet internasjonalt

  Sending 29.06.2021, 14.00

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide vil presentere Norges nye strategi for arbeidet med ytringsfrihet internasjonalt tirsdag 29. juni klokka 14.

 • Nett-tv Halvårlig pressekonferanse

  Sending 25.06.2021, 11.00

  Statsminister Erna Solberg inviterte til halvårlig oppsummerende pressekonferanse på det nye Nasjonalmuseet i Oslo fredag 25. juni. Se pressekonferansen i opptak her.

Flere sendinger

Svar til Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.