Aktuelt

Nyheter

 • Vil forebygge mor-til-barn smitte av HIV

  Nyhet Dato: 17.03.2018

  FNs narkotikakommisjon vedtok fredag 16. mars en norsk-svensk resolusjon om at land må forebygge smitte av HIV, hepatitt b og c samt syfilis fra mor til barn blant kvinner som bruker narkotika. Uten behandling vil en av tre barn født av hiv-positive mødre bli født med HIV. Med optimal behandling er det kun to av 1000 barn som vil bli født HIV-positive.

 • Idéverksted om digitalisering av samhandlingen mellom frivillig og offentlig sektor

  Nyhet Dato: 16.03.2018

  Økt digitalisering kan frigjøre tid og ressurser for begge sektorer og kan gjøre statens tjenester og ordninger enklere og mer tilgjengelig for frivillige organisasjoner. Hvor er gevinstene ved digitalisering størst, og hva er de beste løsningene?

 • Ny OECD-rapport om utfordringer ved beskatningen av den digitale økonomien

  Nyhet Dato: 16.03.2018

  OECD har i dag publisert en ny rapport om beskatning av selskaper med digitaliserte forretningsmodeller. OECD gir ingen anbefaling om å innføre en midlertidig omsetningsavgift på digitale tjenester.

 • Jon Georg Dale reiser til Lom

  Nyhet Dato: 16.03.2018

  Landbruks- og matminister Jon Georg Dale reiser til Lom fra søndag 18. mars til tirsdag 20. mars.

 • Veterinærinstituttet er nytt internasjonalt referanselaboratorium for CWD

  Nyheit Dato: 16.03.2018

  Verdens dyrehelseorganisasjon (OIE) har utpeika Veterinærinstituttet med Dr. Sylvie Benestad som ansvarleg ekspert, til OIE referanselaboratorium for Chronic Wasting Disease (CWD), i Noreg omtalt som skrantesjuke. Veterinærinstituttet blir med dette det eine av to OIE-referanselaboratorium for denne sjukdommen i verda, og det einaste i Europa.

 • Presseinvitasjon: Samferdselsministeren besøker Valdres

  Pressemelding Dato: 16.03.2018

  Måndag 19. mars er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i Valdres. På agendaen står vegutbygging og sjølvkøyrande brøytebilar.

Flere nyheter

Taler og innlegg

 • Tale ved lansering av rapporten Pathways to peace

  Tale/innlegg Dato: 16.03.2018

  Statssekretær Jens Frølich Holtes tale ved lanseringen  av Verdensbankens og FNs rapport Pathways to peace på Prio.

 • CSW: National statement - Norway

  Tale/innlegg Dato: 15.03.2018

  Statement at the 62nd session of the Commission on the Status of Women by Minister of Children and Equality Ms. Linda Hofstad Helleland

 • Boligmarkedet og boliglånsforskriften

  Tale/innlegg Dato: 15.03.2018

  – I regjeringserklæringen har vi blitt enige om å senke taket på eiendomsskatten fra 7 til 5 promille, og det skal i tillegg innføres et tak for verdsetting av boliger og fritidseiendom, slik at eiendomsskattegrunnlaget begrenses, sa finansminister Siv Jensen (FrP) i sitt foredrag for Eiendom Norge i dag.

 • Innlegg på ekstraordinært givermøte for UNRWA

  Tale/innlegg Dato: 15.03.2018

  Statssekretær Audun Halvorsen holdt dette innlegget på det ekstraordinære givermøtet for FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i Roma.

 • Erfaringsutveksling om rasisme og diskriminering

  Tale/innlegg Dato: 15.03.2018

  Statsminister Erna Solbergs innlegg på erfaringsutveksling om rasisme og diskriminering med tidligere vinnere av Benjaminprisen, 15. mars 2018.

 • Norsk-russisk samarbeid i nord

  Tale/innlegg Dato: 13.03.2018

  iFinnmarks reportasje 11. mars gir inntrykk av at norsk russlandspolitikk står i veien for grenseoverskridende samarbeid i nord. Det er snarere motsatt.

Flere taler og ytringer

Nett-tv

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.