Aktuelt

Nyheter

 • Ny mateksportforskrift er fastsatt

  Nyhet Dato: 13.07.2020

  Landbruks- og matdepartementet har sammen med Nærings- og fiskeridepartmentet og Helse- og omsorgsdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som skal regulere eksport av næringsmidler, animaliebiprodukter, fôrvarer, levende dyr og avlsprodukter til land utenfor EØS.

 • Ny mateksportforskrift skal gjøre det enklere for sjømatnæringen

  Nyhet Dato: 13.07.2020

  Nærings- og fiskeridepartementet har sammen med Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat. Dette skal gjøre det lettere for sjømatnæringen å få oversikt over hvilke regler man skal forholde seg til ved eksport av all sjømat. Dette vil bidra til et mer forutsigbart system for produsenter og eksportører i næringen.

 • Regjeringen gir 250 millioner kroner til vedlikehold av alpinanlegg og tivoli

  Nyhet Dato: 13.07.2020

  Mange alpinanlegg mistet store deler av årsinntekten sin som følge av nedstengningen av Norge i mars. Nå har regjeringen satt av 250 millioner kroner til en tilskuddsordning som skal finansiere vedlikehold av alpinanlegg og fornøyelsesparker.

 • Godtgjørelse for å felle villsvin

  Nyhet Dato: 13.07.2020

  Mattilsynet vil nå betale en godtgjørelse til jegere som sender inn prøver av villsvin som felles i Norge. Det blir betalt 500 kroner per villsvin. For hunndyr (sugger) blir det betalt et tillegg på 1500 kroner. Jegere får også gratis undersøkelse av slaktet for trikiner.

 • Norsk sider tar internasjonale priser

  Nyhet Dato: 13.07.2020

  Norske siderprodusenter tok to priser og fikk 26 ulike medaljer i den internasjonale siderkonkurransen CiderWorld, som er arrangert i Frankfurt am Main i Tyskland. Nybegynneren Dan Olav Sæbø fra Hjelmeland ble vinner i kategorien musserende sider, mens veteranen Marius Egge fra Lier tok pris i kategorien Is-sider.

 • Ny kontrakt gir økt sikkerhet for kommunikasjon mellom Norge og utlandet

  Pressemelding Dato: 13.07.2020

  Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har inngått kontrakt om etablering av et nytt sjøfibersamband mellom Norge og utlandet.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

 • Nett-tv

  Koronasituasjonen: Pressekonferanse med justisministeren og næringsministeren

  Sending 10.07.2020, 12:00

  Invitasjon til pressekonferanse i morgon, fredag 10. juli klokka 1200, med justis- og beredskapsminister Monica Mæland og næringsminister Iselin Nybø.

 • Nett-tv Koronasituasjonen: Pressekonferanse med justisministeren

  Sending 01.07.2020, 14:00

  Invitasjon til pressekonferanse onsdag 1. juli klokka 1400 om koronasituasjonen.

 • Nett-tv Presseinvitasjon: Om kraft fra land og elektrifisering av industri

  Sending 26.06.2020, 12:30

  Oljedirektoratet og Norges vassdrags- og energidirektorat presenterer utredninger om kraft fra land til norsk sokkel og elektrifisering av stor landbasert industri.

 • Nett-tv Åpningsseremoni for åpning av 22. juli-senteret

  Sending 26.06.2020, 11:00

  Fredag 26. juni kl. 11.30 inviterer 22. juli-senteret til digital åpning av den nye utstillingen Samtalen om 22. juli. Åpningen sendes direkte her og på 22. juli-senterets Facebook-side. Opptaket vil bli tilgjengelig her kort tid etter åpningsseremonien. Den nye utstillingen ligger i midlertidige lokaler i Teatergata 10. Et steinkast unna Høyblokka videreføres 22. juli-senteret med ny utstilling, tilpasset en ny kontekst.

 • Nett-tv Halvårlig pressekonferanse

  Sending 26.06.2020, 10:30

  Statsminister Erna Solberg inviterer til halvårlig oppsummerende pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien i Oslo fredag 26. juni kl. 10.30.

 • Nett-tv Pressekonferanse om korona og reiser

  Sending 25.06.2020, 16:00

  Statsminister Erna Solberg og statsrådane Iselin Nybø, Bent Høie og Ine Eriksen Søreide inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen og reiser.

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.

Til toppen