Aktuelt

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver:

Nyheter

 • Krav om selvforsørgelse for å få varig opphold i Norge

  Nyhet Dato: 28.03.2017

  Justis- og beredskapsdepartementet sender på høring et forslag om at utlendinger må ha vært selvforsørget de siste tolv månedene for å kunne få rett til permanent oppholdstillatelse i Norge.

 • Nett-tv Pressekonferanse om Perspektivmeldingen 2017

  Pressemelding Dato: 28.03.2017

  Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen presenterer Perspektivmeldingen 2017 fredag 31. mars på Kuben videregående skole.

 • Besøkte landanlegget på Nyhamna

  Nyhet Dato: 28.03.2017

  Tirsdag fikk olje- og energiminister Terje Søviknes se utvidelsesprosjektet på gassbehandlingsanlegget på Nyhamna i Aukra kommune.

 • #lufthavn2017: Samferdselsministeren på lufthavnturné i april

  Pressemelding Dato: 28.03.2017

  – I uka etter påske flytter vi på nytt kontoret ut i landet. I løpet av fire dager skal vi besøke til sammen 19 lufthavner i Norge. Det blir møter og orienteringer både mens vi er på vingene og på bakken. Der ønsker jeg å møte både de som jobber på lufthavnene og luftfartsnæringen, men også de som bruker og er avhengige av dem – både folk flest og lokalt næringsliv, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 • Årets lønnsoppgjør

  Pressemelding Dato: 28.03.2017

  Lønnsoppgjøret for ansatte i det statlige tariffområdet starter torsdag 30. mars. Partene møtes klokken 10.00 i Auditoriet i R5. Presse må møte senest kl. 09.45 for registrering.

 • Brende til Arktis-konferanse i Arkhangelsk

  Pressemelding Dato: 28.03.2017

  Utenriksminister Børge Brende deltar på konferansen «The Arctic – Territory of Dialogue», i Arkhangelsk, Russland, 29. – 30. mars 2017.

Flere nyheter

Taler og innlegg

 • Åpningstale ved Sikkerhetskonferansen 2017

  Tale/innlegg Dato: 28.03.2017

 • Norsk utviklingspolitikk og bærekraftsmålene

  Tale/innlegg Dato: 27.03.2017

  Har Norge en plan for å nå bærekraftsmålene? Alle vet at for å nå målene dine kreves en plan. Så hvorfor har ikke Norge laget en ennå? spør Changemakers nestleder Ane Kollen Evenmo. Politisk rådgiver Bård Ludvig Thorheim (H) svarer i Bistandsaktuelt 27. mars 2017.

 • Vi driver ansvarlig og nødvendig asylpolitikk

  Tale/innlegg Dato: 27.03.2017

  Replikk i Adresseavisen 27. mars av konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg.

 • Tale ved lansering av stortingsmelding om hav i utviklings- og utenrikspolitkkken

  Tale/innlegg Dato: 24.03.2017

  Utenriksdpartementet lanserte fredag 24. mars en stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken - og deltok ved dåpen av forskningsfartøyet R/V Dr. Fridtjof Nansen. Her er utenriksministerens tale ved arrangementene.

 • Ka skjer, Europa?

  Tale/innlegg Dato: 24.03.2017

  Jeg er grunnleggende optimist. De positive signalene nederlenderne sendte oss forrige uke sier meg at jeg har rett i å ha trua på at europeerne har skjønt alvoret.

 • Inkludering og spesialpedagogikk

  Tale/innlegg Dato: 23.03.2017

  Vi har høye mål for barnehagen og skolen – de skal bidra til at barna våre får en god start – at de får omsorg, og at de utvikles både sosialt og faglig. Målet vårt er å skape en skole hvor flere opplever seire og mestring.

Flere taler og ytringer

Nett-tv

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.