Aktuelt

Nyheter

 • Uttalelse fra statsministeren etter nattens angrep mot tidligere president Donald Trump

  Nyhet Dato: 14.07.2024

  Jeg fordømmer det grusomme angrepet under tidligere president Trumps valgkamparrangement i Butler, Pennsylvania.

 • Norge med ny økning av støtten til palestinske flyktninger

  Pressemelding Dato: 12.07.2024

  – Etter ni måneder med krig er situasjonen for befolkningen i Gaza katastrofal. De mangler alt. Stadig flere sulter. UNRWA er ryggraden for all humanitær innsats i Gaza. Derfor øker Norge nå støtten til UNRWA med ytterligere 100 millioner kroner, sier utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

 • Nato vedtok omfattende støtte til Ukraina

  Pressemelding Dato: 11.07.2024

  Nato-landene er enige om en solid styrking av den militære støtten til Ukraina. 40 milliarder euro i støtte neste år, en større rolle for Nato i koordinering av trening og våpenstøtte og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv er blant tiltakene allierte er enige om på toppmøtet i Washington.

 • Nå skal Arktis få full bredbåndsdekning fra norske satellitter

  Nyhet Dato: 11.07.2024

  I midten av juli skytes to store norske satellitter opp med en rakett fra SpaceX på Vandenberg Space Force Base i California i USA. Satellittene vil gi bredbånd til Arktis. Det vil komme fly, forskningsfartøy, fiskefartøy, cruiseskip, kystvakt, ekspedisjoner og andre operatører i Arktis til gode. Forsvaret vil også få tilgang til viktig kommunikasjonskapasitet, noe som er avgjørende for samarbeidet med allierte styrker i nord.

 • Norge bidrar til kjøp av artilleriammunisjon til Ukraina

  Nyhet Dato: 11.07.2024

  International Fund for Ukraine (IFU) har inngått en avtale om kjøp av artilleriammunisjon til Ukraina for inntil 300 millioner britiske pund. Norge har bidratt med 1,8 milliarder kroner til IFU siden 2022.

 • Regjeringen gir 1 milliard til luftvern i Ukraina

  Pressemelding Dato: 11.07.2024

  Norge gir ytterligere 1 milliard kroner til luftvern i Ukraina. - Ukrainerne trenger mer luftvern for å beskytte befolkingen mot russiske bomber og missiler, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

Flere sendinger

Svar til Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.