Aktuelt

Nyheter

 • Ny registrerings- og tilsynsordning for tobakk fra 26. oktober

  Nyhet Dato: 25.09.2017

  Helse- og omsorgsdepartementet har vedtatt en ny registrerings- og tilsynsordningen for salg av tobakk. Ordningen skal bidra til å fremme folkehelsen, og særlig hindre salg av tobakksvarer og tobakkssurrogater til mindreårige.

 • EU og Canadas handelsavtale har trådt i kraft

  Nyhet Dato: 25.09.2017

  Åtte år etter at forhandlingene startet trådte den mye omtalte handelsavtalen mellom EU og Canada i kraft på midlertidig grunnlag 21. september. Selv om hele avtalen først vil tre endelig i kraft etter ratifisering i EU-landene, kan eksportører i EU og Canada nå dra nytte av bedrede vilkår i hverandres markeder.

 • Norge best i EØS-klassen på gjennomføringen av EU-direktiver

  Nyhet Dato: 25.09.2017

  Norge er det Efta-landet som gjennomfører flest EU-direktiver i nasjonal rett, viser tall Eftas overvåkingsorgan Esa offentliggjør i dag.

 • TBU i 50 år

  Nyhet Dato: 25.09.2017

  Markerte 50-årsjubileum for Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU).

 • Statssekretær Bokhari vitjar Nigeria

  Pressemelding Dato: 25.09.2017

  Statssekretær Laila Bokhari vitjar Nigeria 24.- 26. september 2017. Hovudformålet med reisa er å delta på ein konferanse om kvinner, fred og tryggleik. Konferansen er eit samarbeid mellom Nigeria, Noreg, UN Women og Unicef.

 • Presseinvitasjon: Uformelt ministermøte for integrering av flyktninger og innvandrere

  Pressemelding Dato: 25.09.2017

  Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) er vertskap for sine nordiske kolleger i morgen, tirsdag 26. september. Ministrene skal diskutere integrering av flyktninger og innvandrere innenfor rammen av Nordisk ministerråds arbeid.

Flere nyheter

Taler og innlegg

 • Åpningstale på jubileumsseminar for Det tekniske beregningsutvalget (TBU)

  Tale/innlegg Dato: 25.09.2017

  Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie åpnet jubileumsseminaret for Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene, som i år fyller 50 år.

 • Vi er inne med britene

  Tale/innlegg Dato: 22.09.2017

  Janne Haaland Matlary skriver i DN 19. september at vi distanserer oss fra brexit. Der tar hun feil. Tvert imot, vi er i høyeste grad en del av prosessen. Vi gjør vårt for at det skal skje på en ordnet måte, som ivaretar interessene til norske borgere og bedrifter.

 • Vårt viktigste marked i krevende tider

  Tale/innlegg Dato: 22.09.2017

  EØS- og EU-minister Frank Bakke-Jensens innlegg under næringslivskonferansen Pulpit, 21. september 2017 i Stavanger

 • Innlegg på ministermøte om Syria

  Tale/innlegg Dato: 22.09.2017

  Utenriksminister Børge Brendes innlegg på et ministermøte om den humanitære situasjonen i Syria. Møtet var en oppfølging av Brussel-konferansen om Syria i april.

 • Nordic solutions. Parental leave - a key to prosperity

  Tale/innlegg Dato: 21.09.2017

  Utenriksminister Børge Brendes innledning på høynivåpanelet om likestilling i arbeidslivet under FNs generalforsamling i New York.

 • Innlegg på høynivåmøte om fredsprosessen i Sør-Sudan

  Tale/innlegg Dato: 21.09.2017

  Utenriksminister Børge Brendes innlegg på et møte for aktørene som har stått sentralt i fredsprosessen i Sør-Sudan. Møtet fant sted under FNs generalforsamling.

Flere taler og ytringer

Nett-tv

 • Nett-tv

  Nett-TV: Pressetreff om nytt anbod på Kystruta Bergen-Kirkenes

  Sending 18.09.2017, 15:30

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen presenterte i dag det nye anbodet på Kystruta Bergen-Kirkenes. Du kan sjå presentasjonen på Nett-TV her.

 • Nett-tv Statsminister Erna Solberg kommenterer stortingsvalet

  Sending 12.09.2017, 12:00

  Tysdag 12. september kl. 12.00 kommenterer statsminister Erna Solberg resultatet av stortingsvalet.

 • Nett-tv Invitasjon til innspillsseminar om kulturforskning

  Sending 06.09.2017, 10:00

  Hvordan kan kulturforskning bidra i regjeringens langtidsplan for forskning og høyere utdanning? Hva er kulturforskningens muligheter for internasjonalt samarbeid?

 • Nett-tv Toppmøte om ekstremisme og polarisering

  Sending 01.09.2017, 13:00

  Korleis kan barnehage, skole, høgare utdanning og forsking hjelpe til å førebygge ekstremisme og polarisering? Det er tema når kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen inviterer til utdanningspolitisk toppmøte 1. september.

 • Nett-tv Pressekonferanse: Et tryggere Norge

  Sending 01.09.2017, 12:00

  Statsminister Erna Solberg, justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide inviterer til pressekonferanse om regjeringens arbeid for sikkerhet og beredskap 1. september kl. 12.00.

 • Nett-tv Nasjonalt beredskapssenter på Taraldrud

  Sending 18.08.2017, 12:00

  Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen inviterer til pressekonferanse.

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.