Aktuelt

Nyheter

 • Statsministerens program veke 9

  Pressemelding Dato: 23.02.2024

  Statsministeren og statsrådane har normalt desse faste postane i vekeprogrammet: Regjeringskonferanse torsdag kl. 12.30 og statsråd på Slottet fredag kl. 11.00. Det er også jamlege møte i Regjeringa sitt sikkerheitsutval (RSU).

 • Hunton og Huntonit får medhold i klagesak om CO2-kompensasjon

  Nyhet Dato: 23.02.2024

  Klima- og miljødepartementet omgjør Miljødirektoratets vedtak der Hunton AS og Huntonit AS fikk avslag på sine søknader om CO2-kompensasjon.

 • Innseiling Senjahopen

  Pressemelding Dato: 23.02.2024

 • Betre samarbeid for å auke deltakinga til barn og unge i fritidsaktivitetar

  Nyheit Dato: 23.02.2024

  – Alle barn og unge må få moglegheita til å delta i dei fritidsaktivitetane dei ønsker. Sånn er det ikkje i dag. Dette jobbar vi i regjeringa aktivt med, men vi må også finne løysingar saman for å få deltakinga opp. No kan to nye initiativ betre dette lagarbeidet, og eg håper både kommunar og organisasjonar nyttar desse, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

 • Statsråd Tung til verdas største mobilkongress

  Pressemelding Dato: 23.02.2024

  Mobilbransjen frå heile verda samlast i Barcelona neste veke. Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung deltek og møter mellom andre leiarar i dei store mobilselskapa og SpaceX.

 • Statsministeren besøkte Kirkenes

  Nyhet Dato: 23.02.2024

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Kirkenes onsdag 21. og torsdag 22. februar, og fikk møte vernepliktige som bemanner en observasjonspost på grensen til Russland. Han hadde også en samtale med en ukrainsk flyktning som har språkpraksis hos en lokal arbeidsgiver, i tillegg til at han deltok på Kirkeneskonferansen.

Flere nyheter

Taler og innlegg

 • Sammen for Ukraina

  Tale/innlegg Dato: 24.02.2024

  På denne toårsdagen (24. februar) for Russlands brutale fullskalainvasjon av Ukraina vil jeg berømme det ukrainske folk for deres motstandskraft og utholdenhet. Lidelsene, ødeleggelsene og belastningene på Ukraina er enorme. Norge skal stå ved Ukraina og bidra der vi kan til å dekke landets behov, både mens krigen raser, i arbeidet med landets fredsløsning og i gjenoppbyggingen av landet. Deres frihet handler også om vår frihet. Og om forsvar av grunnleggende prinsipper for demokrati og folkerett.

 • Verden i grenseland

  Tale/innlegg Dato: 24.02.2024

  I morgentimene for to år siden kom nyheten vi hadde fryktet: En fullskala, russisk angrepskrig mot Ukraina var i gang. 24. februar 2022 blir stående som en av de mest skjellsettende dagene i Europas historie.

 • Ukrainas forsvarskamp angår oss alle

  Tale/innlegg Dato: 23.02.2024

  – Vi må støtte Ukrainas forsvarskamp inntil Russland forstår at makt ikke gir rett. Deretter må vi støtte Ukraina i å trygge freden, skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram og utenriksminister Espen Barth Eide i et innlegg i anledning 2-årsdagen for Russlands fullskalainvasjon av Ukraina.

 • Statsministerens åpningsinnlegg på Kirkeneskonferansen

  Tale/innlegg Dato: 23.02.2024

  – Vi må investere i fred. Det gjør vi. Vi investerer i fred når vi investerer i barnehager, skoler, velferd, omsorg. Og for meg er det helt opplagt i den verden vi lever i nå; vi investerer i fred når vi også investerer i et tidsriktig forsvar, sa statsminister Jonas Gahr Støre.

 • Statsministerens tale ved åpningen av Rørosmartnan 2024

  Tale/innlegg Dato: 20.02.2024

  Martnan er identitet for Røros, for regionen, og det er en identitet for hele Norge, sa statsministeren da han åpnet den 169. Rørosmartnan.

 • Krigen mellom Israel og Hamas. Hva gjør Norge

  Tale/innlegg Dato: 19.02.2024

  De menneskelige lidelsene i Gaza er forferdelige og uakseptable. Norges stemme er tydelig. Vi krever våpenhvile og respekt for humanitærretten og vi har økt den økonomiske støtten til palestinerne.

Flere taler og ytringer

Nett-tv

Flere sendinger

Svar til Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.