Aktuelt

Nyheter

 • Redusert avskoging i Colombia

  Nyhet Dato: 17.07.2019

  Avskogingen i Colombia gikk ned med 10,4 prosent på landsbasis i fjor sammenliknet med året før. Dette er første gang siden 2015 at avskogingen går ned i Colombia – som er et viktig samarbeidsland for regjeringens klima- og skoginitiativ. Fortsatt høy avskoging i deler av landet skyldes i all hovedsak at kriminelle grupper rydder skog for å okkupere land, dyrke koka og drive med illegal gruvedrift i områder som FARC-geriljaen trakk seg ut av etter av fredsavtalen ble inngått.

 • Regjeringen gjør det enklere å søke opptak til fagskolene

  Pressemelding Dato: 17.07.2019

  Fra neste år kan alle som ønsker å starte på en offentlig fagskole sende søknaden sin til Samordna opptak, som allerede har ansvaret for opptaket til universiteter og høyskoler. – Det bidrar til større synlighet rundt fagskoletilbudene og gir søkerne en mer effektiv og forutsigbar saksbehandling, sier statssekretær Tom Erlend Skaug i Kunnskapsdepartementet.

 • Ny rapport gransker dagligvaremarkedet

  Pressemelding Dato: 17.07.2019

  En ny rapport har kartlagt utvalg og prisnivå i dagligvaremarkedet. Resultatene viser at vareutvalget er bedre og prisene lavere i svenske dagligvarebutikker, men utvalget av varer vokser raskere i Norge.

 • Vil ha færre fritidsbåtulykker

  Pressemelding Dato: 16.07.2019

  I dag fikk næringsminister Torbjørn Røe Isaksen den nye handlingsplanen mot fritidsbåtulykker der myndigheter og organisasjoner går sammen for å få ned antall fritidsbåtulykker.

 • Gransking av Mattilsynet

  Nyhet Dato: 16.07.2019

  Landbruks- og matdepartementet har i dag utlyst et oppdrag om gransking av Mattilsynet. Oppdraget er en oppfølging av Stortingets vedtak 19. juni 2019 om å be regjeringen om å iverksette en uavhengig gransking av Mattilsynets tilsynsvirksomhet innenfor både grønn og blå sektor. Oppdraget lyses ut eksternt for å innhenter den beste kompetansen å foreta granskingen, og for å få en uavhengig gransking.

 • Mer bruk av biometri i utlendingssaker

  Pressemelding Dato: 15.07.2019

  Justis- og beredskapsdepartementet har sendt på høring et forslag om regelendringer som innebærer mer bruk av biometri – det vil si fingeravtrykk og foto med ansiktsgjenkjenningsteknologi – i utlendingssaker.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.

Til toppen