Aktuelt

Nyheter

 • Øker Kommunalbankens egenkapital med 750 millioner kroner

  Nyhet Dato: 28.03.2020

  Mange kommuner har problemer med å få refinansiert lån som snart forfaller. Dette skyldes uroen i finansmarkedene som følge av pandemien. Regjeringen vil derfor legge til rette for at Kommunalbanken kan refinansiere en stor del av denne gjelden. – For at Kommunalbanken skal evne å gi lån, øker regjeringen bankens egenkapital med 750 millioner, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

 • Ekspertgruppe skal vurdere tiltak for skoler og barnehager under koronakrisen

  Pressemelding Dato: 28.03.2020

  Regjeringen styrker beslutningsgrunnlaget når det gjelder tiltak for skoler og barnehager under koronautbruddet. – Vi har satt ned en ekspertgruppe som skal komme med en anbefaling om videre tiltak i barnehage og skole innen 3. april, sier kunnskaps og integreringsminister Guri Melby.

 • Dagligvarekjedene vil prioritere norsk frukt og grønt i butikk

  Nyhet Dato: 27.03.2020

  Dagligvarekjedene vil prioritere salg av norske grøntvarer. Det kom frem under et Skype-møte med landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Coop Norge, NorgesGruppen og Rema 1000 i dag.

 • WHOs globale koronastudie starter i Norge

  Nyhet Dato: 27.03.2020

  Verdens helseorganisasjon (WHO) har tatt initiativ til en stor internasjonal forskningsstudie for å vurdere lovende behandlinger for COVID-19. Den første pasienten som er med i studien er norsk. Den internasjonale studien koordineres av John-Arne Røttingen, direktør i Norges forskningsråd.

 • Forlenger grensekontroll på indre Schengen-grense

  Nyhet Dato: 27.03.2020

  Norge har forlenget gjeninnføringen av grensekontroll på indre Schengen-grense på grunn av smittesituasjonen.

 • Utdrag frå Utanriksdepartementet sitt program i veke 14

  Pressemelding Dato: 27.03.2020

  Her følgjer eit utdrag frå programmet til politisk leiing i Utanriksdepartementet i veke 14, 2020.

Flere nyheter

Taler og innlegg

Flere taler og ytringer

Nett-tv

 • Nett-tv

  Koronasituasjonen: Pressekonferanse med justisministeren og helseministeren

  Sending 27.03.2020, 16:00

  På dagens pressekonferanse, 27. mars kl 16.00, stiller justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie. Direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet, fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet, og fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, vil også være til stede. Pressekonferansen overføres på regjeringen.no.

 • Nett-tv Pressekonferanse om nye økonomiske tiltak

  Sending 27.03.2020, 12:00

  Statsminister Erna Solberg, finansminister Jan Tore Sanner, næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad orienterer om tiltak for å støtte bedrifter og næringsdrivende, sikre arbeidsplasser og styrke næringslivet som rammes hardt av koronavirusutbruddet i Norge.

 • Nett-tv Pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter

  Sending 27.03.2020, 08:00

  Invitasjon til pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter fredag 27. mars.

 • Nett-tv Pressekonferanse med statsrådene Mæland, Eriksen Søreide og Høie

  Sending 26.03.2020, 16:00

  Media inviteres til den daglige pressekonferansen om håndteringen av koronasituasjonen. I dag stiller justis- og beredskapsminister Monica Mæland, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og helse- og omsorgsminister Bent Høie. Avdelingsdirektør Line Vold, Folkehelseinstituttet, og fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, vil også være til stede. Pressekonferansen 26. mars kl 16.00 vil bli overført på regjeringen.no.

 • Nett-tv Justis- og beredskapsminister Monica Mæland innkaller til pressekonferanse

  Sending 26.03.2020, 12:30

  Pressekonferansen foregår hos Forsvarsdepartementet i dag klokka 12.45.

 • Nett-tv Pressekonferanse med statsrådene Mæland, Høie og Melby

  Sending 25.03.2020, 16:00

  Media inviteres til den daglige pressekonferansen om håndteringen av koronasituasjonen. I dag stiller justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helse- og omsorgsminister Bent Høie og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. Avdelingsdirektør Line Vold, Folkehelseinstituttet, og fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, vil også være til stede. Pressekonferansen overføres på regjeringen.no.

Flere sendinger

Dialog med Stortinget

Stortingsrepresentantene kan stille muntlige eller skriftlige spørsmål til medlemmer av regjeringen for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Offisielt fra statsråd

Når Regjeringen fatter beslutninger som samlet kollegium, skjer det som Statsrådet under Kongens ledelse. Statsrådets møter holdes vanligvis på Slottet hver fredag.

Kalender

Her vises kalenderhendelser for politisk og administrativ ledelse. Du kan avgrense på departement, person og tidsrom.

Til toppen