Departementene

Nærings- og fiskeridepartementet

Jan Christian Vestre (Ap)

Næringsminister

Bjørnar Selnes Skjæran (Ap)

Fiskeri- og havminister

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) jobber for å skape flere grønne og lønnsomme arbeidsplasser, styrke investeringene på fastlandet, øke eksporten utenom olje og gass med 50 prosent innen 2030 og kutte klimagassutslipp med 55 prosent innen samme år.

Nett-tv

Se sendingen her

Nett-tv:

Fiskeri- og havministeren tek imot NOU frå Havbruksutvalet

Pressemelding 21.09.2023

Torsdag 28. september kl. 09.30 mottek fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran utgreiing (NOU) frå Havbruksutvalet. Linda Nøstbakken leiar utvalget som har sett på tillatelsessystemet i havbruksnæringa.

Nett-tv

Næringsminister, Statsminister og Landbruks- og matminister

Lanserer veikart 2.0 for Grønt industriløft

Med grønn industri skal vi bygge landet videre

Pressemelding 28.09.2023

Regjeringens grønne industriløft skal ta oss gjennom den største omstillingen norsk økonomi har sett i moderne tid. Statsminister Jonas Gahr Støre, næringsminister Jan Christian Vestre og landbruks- og matminister Geir Pollestad lanserte torsdag et oppdatert veikart som gir løypemelding i det grønne industriløftet, og hvordan regjeringen ytterligere vil øke tempoet i den grønne omstillingen i næringslivet.

Grønt industriøft veikart

Grønt industriløft

Oversiktsside

I regjeringens veikart for grønt industriløft stakes det ut en retning for en grønn industrioffensiv. Målet er å skape verdier og lønnsomme jobber i hele landet, øke de grønne investeringene, øke eksporten fra fastlandet og kutte klimagassutslipp hurtig på veien mot lavutslippssamfunnet.

Illustrasjonsbilde av dame på et labroatorium

Hva staten eier

Artikkel

Staten har direkte eierskap i 69 selskaper.

TV og video

Nett-tv

Se sendingen her

Næringsministeren lanserte Statens eierrapport 2022

Pressemelding 13.06.2023

Utbyttet til staten fra selskapene med statlig eierandel har aldri vært høyere enn 2022. Samtidig viser statens eierrapport at betydelig flere av selskapene rapporterer på sine klimagassutslipp.

Nett-tv

Se sendingen her

Stormøte om sirkulær økonomi

Pressemelding 31.01.2023

Klima- og miljøministeren og næringsministeren inviterer til stormøte om sirkulær økonomi fredag 3. februar 2023. Inviterte er bransjeorganisasjoner, representanter fra næringslivet og offentlig forvaltning, virkemiddelaktører og klima- og miljøorganisasjoner.

Flere tv-sendinger og videoer fra departementet