Nærings- og fiskeridepartementet

Jan Christian Vestre (Ap)

Næringsminister

Bjørnar Selnes Skjæran (Ap)

Fiskeri- og havminister

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) jobber for å skape flere grønne og lønnsomme arbeidsplasser, styrke investeringene på fastlandet, øke eksporten utenom olje og gass med 50 prosent innen 2030 og kutte klimagassutslipp med 55 prosent innen samme år.
Grønt industriøft veikart

Grønt industriløft

Oversiktsside

I regjeringens veikart for grønt industriløft stakes det ut en retning for en grønn industrioffensiv. Målet er å skape verdier og lønnsomme jobber i hele landet, øke de grønne investeringene, øke eksporten fra fastlandet og kutte klimagassutslipp hurtig på veien mot lavutslippssamfunnet.

Hele Norge eksporterer logo

Hele Norge eksporterer

Pressemelding

Hele Norge eksporterer er en eksportreform hvor myndighetene, næringslivet og virkemiddelapparatet skal forene krefter for å gjøre offensive fremstøt i utlandet.

Helse Sør-Øst

Hva staten eier

Artikkel

Staten har direkte eierskap i 70 selskaper.

Nett-tv

Se sendingen her

Regjeringen inviterer til frokostseminar om kjønnsbalanse i norsk næringsliv

Nyhet 07.12.2022

Næringsminister Jan Christian Vestre og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen inviterer 12. desember til åpent frokostseminar om bedre kjønnsbalanse i ledelsen i norske selskaper.

Havbruksfondet: Sjekk hvor mye din kommune får

Havbruksfondet:

Sjekk hvor mye din kommune får

Pressemelding 02.12.2022

Over 3 milliarder kroner utbetales snart til kommuner og fylkeskommuner med oppdrettsvirksomhet. Nå kan du se hvor mye din havbrukskommune får.

Næringsminister Jan Christian Vestre på talerstol

Nå kan bedrifter søke om energitilskudd

Pressemelding 24.11.2022

Fra og med i dag kan de mest utsatte bedriftene med høy strømintensitet søke om tilskudd gjennom energitilskuddsordningen. Ordningen vil kunne hjelpe om lag 20.000 bedrifter med å betale strømregningen og til å investere i energitiltak.