Mann som legger hånda mot en opplyst globus.

Klimaforhandlingene i Dubai (COP 28) starter opp

Nyhet 01.12.2023

Målet med årets klimatoppmøte er å redusere de globale utslippene og få fart på energiomstillingen i verden. – Vi opplever det varmeste året noensinne, og vi ser tydelig effektene av klimaendringene. Det aller viktigste for oss i Dubai er å sette verden på sporet av målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Norge har en viktig rolle i å drive fram en raskere global omstilling, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Barn og voksne på skogstur.

Nær 2,5 milliardar kroner til frivilligheita

Pressemelding 24.11.2023

For tredje år på rad sørgjer regjeringa for full momskompensasjon til frivilligheita. Det totale beløpet i denne ordninga i 2023 er på rekordhøge 2 498 millionar kroner.

Nett-tv

Kvinnelig helsepersonell med visir og ansiktsmaske

En motstandsdyktig helseberedskap

Nyhet 24.11.2023

Regjeringen legger i dag Norges første stortingsmelding om helseberedskap. I meldingen gir regjeringen politisk og strategisk retning for norsk helseberedskap. Det betyr at forebygging og beredskap må gis økt prioritet i helsetjenesten. Nasjonal beredskap er viktig, men Norge er også avhengige av internasjonalt samarbeid for å løse en rekke helsekriser.

Tre personer i politiuniform med ryggen til går bortover et fortau i bymiljø.

Mehl foreslår 840 millioner kroner ekstra til politiet og PST

Pressemelding 24.11.2023

Politiet står i en krevende tid. Regjeringen fortsetter derfor å styrke politiet og foreslår 734 millioner kroner til politiet og 106 millioner til PST i nysalderingen for 2023-budsjettet.

Portrett av arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap)

Prioriterer arbeidsliv og ungdom

Pressemelding 23.11.2023

I handlingsplanen mot rasisme og diskriminering legg regjeringa særleg vekt på rasisme og diskriminering på vegen inn og opp i arbeidslivet, på ungdomsarenaer og på lokalt arbeid.

Bilde av UD-ansatt som jobber med å klargjøre utstyr

Saker om Israel/Gaza-krisen

Tidslinje

Oversikt over regjeringens håndtering av konflikten i Israel og de palestinske områdene.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre