Far og barn

Regjeringen med krafttak for å redusere forskjeller

Nyhet 04.12.2023

Regjeringen vil forsterke arbeidet med å redusere sosiale forskjeller. Mandag 4. desember inviterer fire departementer til innspillsmøte i Bergen. – ­­Like muligheter er grunnleggende verdier i et demokratisk samfunn, men vi vet at vanskelige levekår kan gå i arv. Derfor er det utrolig viktig å sikre alle barn har like forutsetninger for å delta i samfunnet, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Brasils president Lula hilser på Jonas Gahr Støre.

Norge blir gjesteland i G20-arbeidet

Pressemelding 01.12.2023

Brasil har invitert Norge med på laget når landet nå overtar formannskapet for G20-arbeidet. – Brasil har vist oss stor tillit ved å invitere oss til å bidra til G20-arbeidet det neste året. Det gjenspeiler det brede og gode samarbeidet vi har og har hatt med Brasil på mange områder gjennom mange år, og vi ser frem til å bidra i arbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Mann som legger hånda mot en opplyst globus.

Klimaforhandlingene i Dubai (COP 28)

Nyhet 01.12.2023

Målet med årets klimatoppmøte er å redusere de globale utslippene og få fart på energiomstillingen i verden. – Vi opplever det varmeste året noensinne, og vi ser tydelig effektene av klimaendringene. Det aller viktigste for oss i Dubai er å sette verden på sporet av målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Norge har en viktig rolle i å drive fram en raskere global omstilling, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Prins Sverre Magnus i hvit skjorte.

Regjeringens gave til prins Sverre Magnus

Nyhet 01.12.2023

Prins Sverre Magnus fyller 18 år søndag. Regjeringens gave til prinsen er toppturski. – På vegne av regjeringen vil jeg gratulere prins Sverre Magnus hjertelig med 18-årsdagen søndag. Jeg håper han får en fin feiring av en stor dag. Å bli myndig er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Barn og voksne på skogstur.

Nær 2,5 milliardar kroner til frivilligheita

Pressemelding 24.11.2023

For tredje år på rad sørgjer regjeringa for full momskompensasjon til frivilligheita. Det totale beløpet i denne ordninga i 2023 er på rekordhøge 2 498 millionar kroner.

Bilde av UD-ansatt som jobber med å klargjøre utstyr

Saker om Israel/Gaza-krisen

Tidslinje

Oversikt over regjeringens håndtering av konflikten i Israel og de palestinske områdene.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre