Mann som legger hånda mot en opplyst globus.

Klimaforhandlingene i Dubai (COP 28) starter opp

Nyhet 01.12.2023

Målet med årets klimatoppmøte er å redusere de globale utslippene og få fart på energiomstillingen i verden. – Vi opplever det varmeste året noensinne, og vi ser tydelig effektene av klimaendringene. Det aller viktigste for oss i Dubai er å sette verden på sporet av målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Norge har en viktig rolle i å drive fram en raskere global omstilling, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Prins Sverre Magnus i hvit skjorte.

Regjeringens gave til prins Sverre Magnus

Nyhet 01.12.2023

Prins Sverre Magnus fyller 18 år søndag. Regjeringens gave til prinsen er toppturski. – På vegne av regjeringen vil jeg gratulere prins Sverre Magnus hjertelig med 18-årsdagen søndag. Jeg håper han får en fin feiring av en stor dag. Å bli myndig er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Barn og voksne på skogstur.

Nær 2,5 milliardar kroner til frivilligheita

Pressemelding 24.11.2023

For tredje år på rad sørgjer regjeringa for full momskompensasjon til frivilligheita. Det totale beløpet i denne ordninga i 2023 er på rekordhøge 2 498 millionar kroner.

Nett-tv

Kvinnelig helsepersonell med visir og ansiktsmaske

En motstandsdyktig helseberedskap

Nyhet 24.11.2023

Regjeringen legger i dag Norges første stortingsmelding om helseberedskap. I meldingen gir regjeringen politisk og strategisk retning for norsk helseberedskap. Det betyr at forebygging og beredskap må gis økt prioritet i helsetjenesten. Nasjonal beredskap er viktig, men Norge er også avhengige av internasjonalt samarbeid for å løse en rekke helsekriser.

Portrett av arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap)

Prioriterer arbeidsliv og ungdom

Pressemelding 23.11.2023

I handlingsplanen mot rasisme og diskriminering legg regjeringa særleg vekt på rasisme og diskriminering på vegen inn og opp i arbeidslivet, på ungdomsarenaer og på lokalt arbeid.

Bilde av UD-ansatt som jobber med å klargjøre utstyr

Saker om Israel/Gaza-krisen

Tidslinje

Oversikt over regjeringens håndtering av konflikten i Israel og de palestinske områdene.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre