Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og arbeids- inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) inviterer til pressekonferanse om situasjonen i Ukraina

Fortsatt stor vilje i kommune-Norge til å bosette flyktninger

Pressemelding 26.02.2024

Norske kommuner har så langt vedtatt å bosette nær 19 000 flyktninger i 2024. Hvis denne trenden fortsetter, vil kommunene ha tatt på seg å bosette nesten 30 000 også i år. Det er på nivå med rekordårene 2022 og 2023.

Gruppebilde fra et av konferansebordene. Bla. Scholz, Macron og Støre.

Internasjonalt møte om Ukraina

Nyhet 26.02.2024

Statsminister Jonas Gahr Støre deltok 26. februar på et høynivåmøte om Ukraina i Paris. Den franske presidenten Emmanuel Macron var vert for møtet.

Bilde av en grå og rød passasjervogn som er donert til Ukraina

Fire togsett klare for Ukraina

Pressemelding 24.02.2024

To år har gått sidan Russlands fullskala invasjon av Ukraina. Som ein del av Noregs bidrag for å halde økonomien og livet i gang i Ukraina, er no fire togsett som Ukraina har bede om, klare for å bli transporterte til det krigsråka landet. Dette er dei første persontoga som er blitt donerte til Ukraina via EUs ordning for sivil beredskap.

Illustrasjonsbilde av tautrekking med barn

Betre samarbeid for å auke deltakinga til barn og unge i fritidsaktivitetar

Nyheit 23.02.2024

– Alle barn og unge må få moglegheita til å delta i dei fritidsaktivitetane dei ønsker. Sånn er det ikkje i dag. Dette jobbar vi i regjeringa aktivt med, men vi må også finne løysingar saman for å få deltakinga opp. No kan to nye initiativ betre dette lagarbeidet, og eg håper både kommunar og organisasjonar nyttar desse, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Jan Christian Vestre, portrett

Invitasjon:

Næringsministeren ber gründere og oppstartsbedrifter over hele landet om råd

Pressemelding 22.02.2024

Næringsminister Jan Christian Vestre vil ha konkrete råd og innspill til hvordan Norge kan få flere gründere og oppstartsbedrifter, og inviterer til innspillsmøter over hele landet.

Bilde av biler fra Røde Kors foran bombet bygning

Saker om Israel/Gaza-krisen

Tidslinje

Oversikt over regjeringens håndtering av konflikten i Israel og de palestinske områdene.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre