Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

Forhandlingsledere på Granavolden gjæstgiveri

Ny utvidelse av regjeringen – ikke ny regjering

18.01.2019: I regjeringsforhandlingene på Granavollen ble partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF enige om en ny regjeringsplattform. KrF blir nå en del av regjeringen, men det betyr ikke at vi får en ny regjering. Erna Solbergs regjering utvides og fortsetter.

Statsministeren sammen med skolebarn på en skole utenfor New Delhi i India. Barna viser hvordan de vasker hendene.

Solberg på offisielt besøk til India

06.01.2019: En omfattende norsk næringslivsdelegasjon ledsager statsministeren under besøket 7. og 8. januar. Norsk-indisk samarbeid om hav og fremme av de globale bærekraftsmålene er blant tema på dagsorden i samtalen med Indias statsminister Modi.

Dokumenter

Stortingsbygningen

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i høstsesjonen 2018.

Statsministerens kontor i Glacisgata

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.

Statsbudsjettet 2019

Til toppen