Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

Statsminister Solberg overleverer bærekraftsballen til statsminister Abe.

Møte med Japans statsminister

14.02.2018: – Japan er en viktig handelspartner for Norge. Derfor var naturlig nok handel- og næringslivssamarbeid en viktig del av møtet. Vi var blant annet enige om å videreføre samtaler om styrking av våre økonomiske relasjoner, med mulighet for å få til en økonomisk partnerskapsavtale, sier statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg møter Sør-Koreas president Moon Jae-in.

Statsministeren besøkte Seoul

15.02.2018: Statsminister Erna Solberg besøkte 15. februar Sør-Koreas hovedstad Seoul for politiske samtaler med president Moon Jae-in. 16. februar reiser hun til Pyeongchang for å overvære de norske utøvernes deltakelse under vinter-OL.

Utvalgte tema

Dokumenter

Stortingsbygningen

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i vårsesjonen 2018.

Statsministerens kontor i Glacisgata

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.

Statsbudsjettet 2018