Departementene

Statsministerens kontor

Jonas Gahr Støre (Ap)

Statsminister

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i regjeringen.
Brasils president Lula hilser på Jonas Gahr Støre.

Norge blir gjesteland i G20-arbeidet

Pressemelding 01.12.2023

Brasil har invitert Norge med på laget når landet nå overtar formannskapet for G20-arbeidet. – Brasil har vist oss stor tillit ved å invitere oss til å bidra til G20-arbeidet det neste året. Det gjenspeiler det brede og gode samarbeidet vi har og har hatt med Brasil på mange områder gjennom mange år, og vi ser frem til å bidra i arbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Mann som legger hånda mot en opplyst globus.

Klimaforhandlingene i Dubai (COP 28) starter opp

Nyhet 01.12.2023

Målet med årets klimatoppmøte er å redusere de globale utslippene og få fart på energiomstillingen i verden. – Vi opplever det varmeste året noensinne, og vi ser tydelig effektene av klimaendringene. Det aller viktigste for oss i Dubai er å sette verden på sporet av målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Norge har en viktig rolle i å drive fram en raskere global omstilling, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Regjeringen Støre står oppstilt etter rangordningen i regjeringen foran en blå pressevegg med riksløver.

Hurdalsplattformen

Regjeringsplattform for en regjering utgått fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Regjeringen Støre ble utnevnt av Kongen i statsråd 14. oktober 2021.

Skjermbilde fra regjeringen.no

Søk i regjeringer siden 1814

Dette er en oversikt over Norges regjeringer, departementer, regjeringsmedlemmer og politiske medarbeidere siden sentrale norske styringsorganer ble gjenopprettet i 1814.

TV og video

Statsministerens hilsen på FNs internasjonale dag for frivillighet

Tale/innlegg 05.12.2023

– Poenget mitt er at i tider som disse er Frivilligheten ekstra viktig. Dere skaper tilhørighet, deltakelse, fellesskap, samvær – noe vi alle mennesker trenger, særlig når det er tøft. Dere hjelper folk, enten det handler om en venn, en gåtur ut, biltransport eller et måltid. Dere gir støtte til dem som er nye i landet vårt – nye på en stor, ukjent skole, nye i lokalsamfunn man ikke kjenner, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en video som er spilt inn for å markere Frivillighetens dag 2023.

Nett-tv

Se sendingen her

Statsministeren og utenriksministeren inviterer til pressekonferanse om norske statsborgere i Gaza

Pressemelding 15.11.2023

Statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Espen Barth Eide inviterer til pressekonferanse i forbindelse med at de første norske borgerne får reise ut av Gaza.

Flere tv-sendinger og videoer fra departementet