Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

Nett-tv

Regjeringskvartalet i Oslo

Nasjonale minnemarkeringer 22. juli 2017

12.06.2017: I år er det seks år siden terrorangrepene 22. juli 2011 rammet Norge. Dette vil bli markert med minneseremonier både i regjeringskvartalet og på Utøya. I regjeringskvartalet starter markeringen kl. 10.00 ved vannspeilet utenfor Høyblokken.

Familiefoto G20

Ønsker mer global ledelse

06.07.2017: - Verden trenger mer global ledelse for å løse de store globale utfordringene. På områder som terrorisme, migrasjon, klima og internasjonal handel trenger vi en felles agenda og mer samarbeid, sier statsminister Erna Solberg. Denne uken deltar Norge på G20-toppmøtet i Tyskland.

Dokumenter

Stortingsbygningen

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i vårsesjonen 2017.

Statsministerens kontor i Glacisgata

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.