Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

Bilde av arbeidere som jobber.

Vil ha Europa med på akrim-samarbeid

14.11.2017: - Det er behov for økt samordnet innsats mot arbeidslivskriminalitet på europeisk nivå. Norge inviterer nå EU til et utvidet samarbeid for å stanse de kriminelle, sier statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg tar i mot Californias guvernør Jerry Brown utenfor statsministerboligen.

Sammen om klimamålene

10.11.2017: Verdens sjette største økonomi har en sentral rolle på veien mot to-gradersmålet. Statsminister Erna Solberg varslet enda tettere samarbeid da hun i dag møtte Californias guvernør Jerry Brown.

Dokumenter

Stortingsbygningen

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i høstsesjonen 2017.

Statsministerens kontor i Glacisgata

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.

Statsbudsjettet 2018