Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Statsminister Erna Solberg

Ny kommisjon for finansiering av utdanning

07.07.2015 - Statsminister Erna Solberg fikk støtte av FNs generalsekretær Ban Ki-moon da hun i dag lanserte en ny høynivåkommisjon for finansiering av utdanning.

Statsminister Erna Solberg og Malala Yousafzai

Statsministeren møtte Malala om jenters rett til utdanning

06.07.2015 - Vi er veldig glad for å ha fredsprisvinner Malala Yousafzai tilbake i Oslo og med oss på høynivåkonferansen om global utdanning. Malalas innsats og engasjement for jenters rett til utdanning er svært viktig. Når Malala taler blir hun lyttet til, sier statsminister Erna Solberg.

Dokumenter

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i vårsesjonen 2015.

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.