Utenriksdepartementet

Espen Barth Eide (Ap)

Utenriksminister

Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Utviklingsminister

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfattende eksport av olje og gass.
Bilde av biler fra Røde Kors foran bombet bygning

Djupt bekymra for utviklinga i Midtøsten

Nyheit 19.04.2024

– Eg er djupt bekymra over utviklinga i Midtausten og rapportar i media om at Israel skal ha angripe mål i Iran i natt. Angrepa dei siste vekene er ei svært alvorleg og farleg forverring av situasjonen, som allereie er svært ustabil. Vi føler med alle som no lever med frykt og uvisse, ikkje berre i Iran og Israel, men i heile Midtausten, seier utanriksminister Espen Barth Eide.

Bilde av Espen Barth Eide som blir intervjuet

Ny tilskotsordning for å styrkje ukrainsk sivilt samfunn

Pressemelding 19.04.2024

Sivilsamfunnet i Ukraina speler ei sentral rolle i å samle landet og byggje motstandskraft mot Russland sin angrepskrig. Noreg lanserer no ei ny søknadsbasert ordning for å støtte arbeidet deira og set av 70 millionar kroner.

Illustrasjon - eksportkontroll. Ill.: iStock

Eksportkontroll

Eksportkontroll innebærer at visse varer, teknologi og tjenester ikke kan eksporteres fra Norge uten lisens utstedt av Utenriksdepartementet. Les mer om eksportkontroll, lisenspliktige varer, sanksjoner – og hvordan du søker lisens.

Velg land ikon

Informasjon om å reise utenlands

Før du reiser til utlandet må du være reiseklar: sjekk innreiseregler, forholdene der du skal og husk gyldig pass og reiseforsikring. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om utenlandsreiser.

Siste fra Utenriksdepartementet

Flere saker fra departementet

Kontakt


Telefon: +47 23 95 00 00
Pressevakt: +47 23 95 00 02
Pressekontakt: Kommunikasjonsenheten i UD
Adresse: Postboks 8114 Dep, N-0032 Oslo
Besøksadresse: 7. juniplassen 1 / Victoria terrasse 7, N-0251 Oslo