Departementene

Utenriksdepartementet

Espen Barth Eide (Ap)

Utenriksminister

Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Utviklingsminister

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfattende eksport av olje og gass.
Bilde av Espen Barth Eide som blir intervjuet

– Sterkt beklagelig at våpenhvilen ikke videreføres

Nyhet 01.12.2023

– Det har vært ufattelige lidelser i alt for lang tid i Gaza. Den omfattende krigføringen vi har vært vitne til har gått svært hardt utover sivilbefolkningen, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Bilde av de to partene som gir hverandre hånden og hilser smilende

Norge gratulerer med oppstart av filippinske fredsforhandlinger

Pressemelding 28.11.2023

– Jeg gratulerer filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) med å ha inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger. Dette er et viktig og riktig steg for å sikre en endelig fred på Filippinene, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Illustrasjon - eksportkontroll. Ill.: iStock

Eksportkontroll

Eksportkontroll innebærer at visse varer, teknologi og tjenester ikke kan eksporteres fra Norge uten lisens utstedt av Utenriksdepartementet. Les mer om eksportkontroll, lisenspliktige varer, sanksjoner – og hvordan du søker lisens.

Velg land ikon

Informasjon om å reise utenlands

Før du reiser til utlandet må du være reiseklar: sjekk innreiseregler, forholdene der du skal og husk gyldig pass og reiseforsikring. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om utenlandsreiser.

Kontakt


Telefon: +47 23 95 00 00
Pressevakt: +47 23 95 00 02
Pressekontakt: Kommunikasjonsenheten i UD
Adresse: Postboks 8114 Dep, N-0032 Oslo
Besøksadresse: 7. juniplassen 1 / Victoria terrasse 7, N-0251 Oslo