Departementene

Utenriksdepartementet

Anniken Huitfeldt (Ap)

Utenriksminister

Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Utviklingsminister

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfattende eksport av olje og gass.
Logoen til konferanseserien Respons med blå snakkebobler

Se sendingen:

Samtale med generalsekretær Jens Stoltenberg og utenriksminister Anniken Huitfeldt

Nyhet 23.05.2023

Den 30. mai arrangerer Respons-prosjektet i UD, i samarbeid med Den norske Atlanterhavskomité, en samtale på Gamle Logen i Oslo med utenriksminister Anniken Huitfeldt og generalsekretær Jens Stoltenberg om sikkerhetspolitikk.

Bilde av utenriksministeren i samtale med havnesjef på kai med skip i bakgrunnen

Utenriksminister Huitfeldt i Ukraina

Pressemelding 28.04.2023

– Jeg forsikret Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba om Norges støtte da jeg møtte ham i Odesa sammen med utenriksministrene i de nordiske og baltiske landene, sier Huitfeldt.

Europa. Illustrasjon: Ingrid Asp, ASD

Informasjon om å reise utenlands

Før du reiser til utlandet må du være reiseklar: sjekk innreiseregler, forholdene der du skal og husk gyldig pass og reiseforsikring. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om utenlandsreiser.

TV og video

Nett-tv

Statsminister Jonas Gahr Støre står på scenen.

Regjeringens havkonferanse

Pressemelding 05.04.2023

Regjeringen arrangerer havkonferanse i Bergen 17. april, i forbindelse med One Ocean Week. Formålet er å sette det internasjonale havpanelets arbeid inn i en nasjonal sammenheng og vise regjeringens samlede politikk for et grønt krafttak for havet. Pressen inviteres til å delta.

Ett år med krig i Europa

Nyhet 23.02.2023

24. februar 2022 vil bli stående som et tidsskille. Regimet i Moskva gikk til fullskala-invasjon av et fredelig naboland og angrep samtidig FN-pakten og den rettsbaserte verdensorden. Også vår sikkerhet er truet. På årsdagen for invasjonen av Ukraina sender norske myndigheter en ekstra hyllest til ukrainerne som kjemper en innbitt kamp, både for sitt land og for vår mulighet til å leve i frihet og demokrati i Europa.

Flere tv-sendinger og videoer fra departementet