Utenriksdepartementet

Anniken Huitfeldt (Ap)

Utenriksminister

Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Utviklingsminister

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfattende eksport av olje og gass.
Utenriksminister Anniken Huitfeldt på møte i Sikkerhetsrådet. Foto: FN

Norges medlemskap i Sikkerhetsrådet

Norges to år som medlem av FNs sikkerhetsråd i perioden 2021–2022 har særlig vært preget av pandemi og en brutal angrepskrig i Europa. Som valgt medlem har Norge hatt en tydelig stemme med et sterkt forsvar av folkeretten. Her er en oversikt over noe av arbeidet som har vært gjort og noen av resultatene Norge har oppnådd.

Europa. Illustrasjon: Ingrid Asp, ASD

Informasjon om å reise utenlands

Før du reiser til utlandet må du være reiseklar: sjekk innreiseregler, forholdene der du skal og husk gyldig pass og reiseforsikring. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om utenlandsreiser.

Ødelagt bygning i byen Sarmada. Foto: Bilal Al-hammoud, Ocha

Norge gir 150 millioner til jordskjelvofrene

Pressemelding 07.02.2023

Den norske støtten går i hovedsak gjennom FN og Røde Kors-bevegelsen og de norske humanitære organisasjonene. FN og Røde Kors arbeider nå med oppdaterte oversikter over humanitære behov i de jordskjelvrammede områdene. Den norske støtten på 150 millioner kroner skal bidra til å svare på disse behovene.

Ukrainas plassering i Europa.

Norsk støtte til Ukraina og nabolandene

Artikkel 06.01.2023

Her er en oversikt over Norges støtte til Ukraina og nabolandene som følge av krigen i Ukraina. Støtten spenner over områder som humanitær bistand, helse, flyktninger, bistand som er gitt gjennom EUs program for sivil beredskap, atomsikkerhet og militær bistand.