Departementene

Utenriksdepartementet

Anniken Huitfeldt (Ap)

Utenriksminister

Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Utviklingsminister

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfattende eksport av olje og gass.

Nett-tv

Logoen til konferanseserien Respons med blå snakkebobler

Norsk freds- og forsoningspolitikk i en urolig og uforutsigbar verden

Nyhet 22.09.2023

Hva betyr en endret geopolitisk kontekst for Norges utenriks- og sikkerhetspolitikk? Hvordan kan Norge fremme internasjonalt samarbeid og drive freds- og forsoningspolitikk innenfor disse endrede rammene?

Norge har gitt store bidrag til Røde Kors-bevegelsen  som her formidler hjelp til Ukraina.   Foto: Maksym Trebukhou, Røde Kors

En milliard til Ukraina før vinteren

Pressemelding 26.09.2023

Norge bidrar med ytterligere én milliard kroner til at ukrainere i nød får tilgang til nødvendig beskyttelse og livsviktig bistand.

Ambassadeskilt i Berlin

Studentpraktikantordningen

Mange ambassader og delegasjoner tilbyr spennende opphold som studentpraktikant (internship). Dette er en ordning for norske studenter som ønsker å tilbringe et halvår ved en utenriksstasjon i løpet av studietiden.

Europa. Illustrasjon: Ingrid Asp, ASD

Informasjon om å reise utenlands

Før du reiser til utlandet må du være reiseklar: sjekk innreiseregler, forholdene der du skal og husk gyldig pass og reiseforsikring. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om utenlandsreiser.