Utenriksdepartementet

Espen Barth Eide (Ap)

Utenriksminister

Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Utviklingsminister

Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marine ressurser og omfattende eksport av olje og gass.
Bilde av gruppe av mennesker som går på en vei langs ruiner av bygninger

Norsk humanitær politikk i krisenes tid

Pressemelding 15.05.2024

Flere og mer langvarige væpnede konflikter, sviktende respekt for krigens lover, akselererende klimaendringer, rekordmange mennesker rammet av matmangel og sult. Det er det dystre bakteppet for Norges nye strategi for humanitær innsats.

Bilde fra møte der deltakerne sitter rundt et hesteskobord

Stor oppslutning om tostatsløsningen for Palestina og Israel

Nyhet 30.04.2024

– Møtet i Riyadh bekreftet at så godt som alle land som var til stede mener at eneste veien ut av krigen i Gaza er en tostatsløsning med en palestinsk stat, sikkerhet for Israel og normalisering mellom de arabiske landene og Israel, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Bilde av flagget med blå himmel omringet av trær

Norges flagg

Oversikt over offisielle flaggdager i Norge, hvem som kan benytte splittflagg, tidspunkt for heising og firing av flagg, og når man ellers kan flagge ved statlige virksomheter.

Velg land ikon

Informasjon om å reise utenlands

Før du reiser til utlandet må du være reiseklar: sjekk innreiseregler, forholdene der du skal og husk gyldig pass og reiseforsikring. Her finner du svar på aktuelle spørsmål om utenlandsreiser.

Kontakt


Telefon: +47 23 95 00 00
Pressevakt: +47 23 95 00 02
Pressekontakt: Kommunikasjonsenheten i UD
Adresse: Postboks 8114 Dep, N-0032 Oslo
Besøksadresse: 7. juniplassen 1 / Victoria terrasse 7, N-0251 Oslo