FN

«Sammen for en bedre verden». Dette er grunntanken for FN. Organisasjonen ble opprettet etter to ødeleggende verdenskriger, og har som sin første målsetting å spare kommende generasjoner fra å oppleve krigens grusomheter.

FN70: En ny dagsorden

"FN70: En ny dagsorden" ble lansert på et åpent møte av utenriksministeren. Formålet er å se på hva FN har oppnådd gjennom sine 70 år, hvilke globale utfordringer FN står ovenfor og hvordan Norge kan bidra til å forbedre FN.

Lurer du på noe om FN og Norges arbeid i FN

FN-systemet består av mer enn 60 organisasjoner. Her får du svar på det meste du lurer på om FN og Norges rolle i verdensorganisasjonen.

Kvinner, fred og sikkerhet

Krig og konflikt rammer kvinner, menn, gutter og jenter forskjellig. Likevel blir kvinners erfaringer og bidrag til konfliktløsning i stor grad oversett.

Aktuelt nå

Høynivåmøte om FNs innsats for fred og sikkerhet

FN avholdt 10.-11. mai et høynivåmøte om fred og sikkerhet. Bakgrunnen er de omfattende konsekvensene av dagens voldelige konflikter.

Noreg støttar utvikling av rettsstaten i Mali

Utanriksminister Børge Brende signerte ein tilleggsavtale med FN sitt utviklingsprogram (UNDP) i Mali om utvikling av rettsstaten. – Dette er eit viktig norsk bidrag til å få framgang i gjennomføringa av fredsavtalen i Mali, sa Brende.

Forlenger partnerskap med Verdens matvareprogram

Norge inngår en ny partnerskapsavtale med Verdens matvareprogram (WFP) om å bidra med 237 millioner kroner årlig fra 2016 til 2019 i såkalt kjernestøtte.

Flere saker om FN

Dokumenter

Norges oppfølging av FNs bærekraftsmål

18. - 20. juli vil statsminister Erna Solberg presentere hvordan Norge følger opp bærekraftsmålene på FNs høynivåforum i New York.

Finn dokument

Oversikt over proposisjoner og meldinger til Stortinget fra Utenriksdepartementet.

Kontakt

Avdeling for FN og humanitære spørsmål

Telefon: 23 95 14 30
Adresse: Postboks 8114 Dep., 0032 Oslo
Besøksadresse: 7. juni plassen 1/ Victoria Terrasse 7,

Seksjon for FN-politikk

Telefon: 23 95 08 15
Adresse: Postboks 8114 Dep., 0032 Oslo
Besøksadresse: 7. juni plassen 1/ Victoria Terrasse 7,