Humanitært arbeid

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Redde liv, lindre nød og sikre humanitær beskyttelse av sivile rammet av krise og konflikt er en viktig del av Norges utenriks- og utviklingspolitikk. Den norske humanitære innsatsen konsentreres om land der det er store udekkede humanitære behov, der Norge har spesielle forutsetninger for å bidra, eller der tiltakene støtter opp under freds- og forsoningsprosesser.

Utdanning i krise og konflikt

Halvparten av verdens barn og ungdom som ikke er på skole, lever i krise- og konfliktområder. Regjeringen øker derfor innsatsen for utdanning i sårbare stater og områder i krise og konflikt. Utenriksdepartementet arbeider aktivt med å gjøre utdanningstiltak til en integrert del av vår humanitære innsats.

Statsbudsjettet 2016

Historisk økning i humanitær innsats

- Regjeringen foreslår det største humanitære budsjettet noensinne. Akutte og omfattende kriser i Midtøsten og Afrika gjør det nødvendig med et slikt krafttak. De humanitære budsjettene økes med en milliard kroner, sier utenriksminister Børge Brende.

Sivilbefolkningen har vært ekstremt utsatt under krigen i Syria. Avtalen om våpenstillstand kan gi et kjærkomment pusterom for å yte helsehjelp. Foto: en.wikipedia.org

Helseinnsats i Syria

Sivilbefolkning i Syria har akutt behov for helsehjelp, men aldri før har så mange sykehus, helsesentre og ambulanser blitt angrepet. - Norge øker nå støtten til helseinnsats med 50 millioner kroner for å bidra til å redde liv, sier utenriksminister Børge Brende.

Aktuelt nå

Øker den humanitære støtten til Afghanistan

- Flere hundre tusen afghanere, som har vært flyktninger i Pakistan, vender nå tilbake til hjemlandet. Dette har skapt store humanitære behov. Norge øker derfor den humanitære støtten til Afghanistan med 64 millioner kroner, sier utenriksminister Børge Brende.

Norge gir 53 millioner kroner til Malawi

- Malawi går mot den mest alvorlige humanitære krisen i landets historie. Vi har derfor omdisponert om lag 53 millioner kroner for å bøte på den akutte nøden i landet, sier utenriksminister Børge Brende.

Kraftig økning av bistanden til Irak

- Iraks befolkning har et kritisk behov for bistand. Norge bidrar allerede betydelig med humanitær innsats i regionen. Vi øker nå støtten til Irak med 50 millioner kroner til 325 millioner kroner totalt, sier utenriksminister Børge Brende som har deltatt på en giverkonferanse for Irak.

Flere saker om Humanitært arbeid

Dokumenter

Årsrapport 2014

Norsk humanitær politikk

I rapporten kan du lese en oversikt over den humanitære politikken i 2014 og det viktigste som ble gjort, om den humanitære bistanden i tall og utvalgte resultater fra det som er oppnådd.

Faktaark

Minekonvensjonen

Minekonvensjonen er den internasjonale avtalen som forbyr antipersonellminer. Den offisielle tittelen er Konvensjon om forbud mot bruk, lagring, produksjon og overføring av antipersonellminer og om ødeleggelse av slike miner.

Kontakt

Avdeling for FN og humanitære spørsmål

Telefon: 23 95 14 30
Adresse: Postboks 8114 Dep., 0032 Oslo
Besøksadresse: 7. juniplassen 1 / Victoria Terrasse 7,

Tilbakemeldingsskjema

Fant du det du lette etter?

Kommentaren innholder ulovlige tegn!

Tusen takk for ditt svar!

Alle tilbakemeldinger blir lest, men vi kan ikke svare deg.