Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. På denne siden finner du innhold om krigen i Ukraina og konsekvenser for Norge.

Varecontainere sett fra luften

Sanksjonsveileder for næringslivet

18.07.2024

Som en reaksjon på Russlands folkerettsstridige angrep på Ukraina, har EU innført omfattende sanksjoner som Norge har sluttet opp om.

Tegninger av norske og ukrainske flagg som er hengt opp på et vindu mot en skolegård

Norsk støtte til Ukraina og nabolandene

26.06.2024

Oversikt over Norges støtte til Ukraina og nabolandene som følge av krigen i Ukraina. Oversikten vil bli oppdatert fortløpende.

Grått kartutsnitt av Europa med Ukraina framhevet i blått.

Angrepet på Ukraina – spørsmål og svar

02.01.2024

Her er svar på ofte stilte spørsmål rundt Russlands angrep på Ukraina og håndteringen i Norge. Siden vil oppdateres fortløpende.

Siste om Ukraina

Flere saker om temaet

TV og video

Ett år med krig i Europa

Nyhet 23.02.2023

24. februar 2022 vil bli stående som et tidsskille. Regimet i Moskva gikk til fullskala-invasjon av et fredelig naboland og angrep samtidig FN-pakten og den rettsbaserte verdensorden. Også vår sikkerhet er truet. På årsdagen for invasjonen av Ukraina sender norske myndigheter en ekstra hyllest til ukrainerne som kjemper en innbitt kamp, både for sitt land og for vår mulighet til å leve i frihet og demokrati i Europa.

Rekordmange bosatt over hele landet

Nyhet 23.12.2022

Hele landet har bidratt til å bosette over 30.000 flyktninger i år. – Historisk, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Flere tv-sendinger og videoer om temaet