Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. På denne siden finner du innhold om krigen i Ukraina og konsekvenser for Norge.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Tekst på bildet: Important message!

Ukrainere i Norge må registrere seg

25.04.2022: Registrering hos politiet er inngangsbilletten til det norske samfunnet for ukrainere.

Tegninger av norske og ukrainske flagg som er hengt opp på et vindu mot en skolegård

Norsk støtte til Ukraina og nabolandene

13.05.2022: Oversikt over Norges støtte til Ukraina og nabolandene som følge av krigen i Ukraina. Oversikten vil bli oppdatert fortløpende.

Grått kartutsnitt av Europa med Ukraina framhevet i blått.

Angrepet på Ukraina – spørsmål og svar

21.04.2022: Her er svar på ofte stilte spørsmål rundt Russlands angrep på Ukraina og håndteringen i Norge. Siden vil oppdateres fortløpende.

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

29.04.2022

Pressekonferanse om integrering av flyktningar frå Ukraina

Fredag 29. april klokka 12.15 inviterer arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen, kunnskapsminister Tonje Brenna og kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik til pressekonferanse om integrering av flyktningar frå Ukraina.

Båter og bygninger i en havn.

Havneforbudet har trådt i kraft

09.05.2022: Norge har innført sanksjoner mot Russland som en følge av invasjonen av Ukraina og fra og med i går, søndag 8. mai, kan ikke russiske fartøy anløpe norske havner.

Tilhørere med notisbøker i fanget.

Regjeringen vil sikre raskere inkludering av ukrainske flyktninger

29.04.2022: Regjeringen legger frem en proposisjon for Stortinget med forslag til midlertidige endringer i flere lover. Målet er å sikre at regelverket er fleksibelt nok til at kommunene raskt og effektivt kan håndtere et stort antall flyktninger.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram i Ramstein, Tyskland.

Vil koordinere våpenstøtte til Ukraina tettere

26.04.2022: – De ukrainske styrkene har umiddelbart behov for mer våpen, og de trenger tyngre og mer avanserte våpensystemer. For å sikre at den samlede støtten gir best mulig effekt for Ukraina er det behov for at vi koordinerer bidragene med våpen og militært materiell enda tettere, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Jente kjører bil

Ukrainske flyktningar skal få utvida rett til å køyre bil i Noreg

22.04.2022: – Ukrainske flyktningar skal være trygge på at dei kan få køyre bil når dei oppheld seg i Noreg. Derfor vil vi forlenge varigheita av førarkorta deira til eitt år, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.