Svar til Stortinget

I spørretimen kan stortingsrepresentantene stille statsrådene spørsmål for å få informasjon om bestemte saker og kartlegge regjeringens holdninger til aktuelle politiske spørsmål. Det er vanligvis spørretime hver onsdag.

Det finnes ulike former for spørsmål. De tre hovedtypene er:  Spørretimespørsmål, skriftlige spørsmål og interpellasjoner. 

 

Viser 1-20 av 2036 treff.

Sorter etter: Publisert Relevans

 • Svar på spørsmål om Kina og en frihandelsavtale

  12.01.2021 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Une Bastholm (MDG) om utenriksministeren mener det er akseptabelt å inngå en frihandelsavtale med Kina i full viten om den brutale undertrykkelsen og slaveriet som uigurene lever under.

 • Svar på spørsmål om saudi-arabiske myndigheters opptreden i Norge

  08.01.2021 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra  Anniken Huitfeldt (Ap) om hva utenriksministeren vil foreta seg i lys av Dagbladets avsløringer om saudiarabiske myndigheters opptreden i Norge.

 • Svar på spørsmål Norge og FNs sikkerhetsråd

  07.01.2021 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på spørsmål fra Bjørnar Moxnes (Rødt) om statsråden blant annet ser noen problemer eller utfordringer med de tette båndene mellom henne og ekteparet Mona Juul/Terje Rød-Larsen når Norge nå skal tre inn i

 • Svar på spørsmål om innsatte i tyrkisk fengsel

  07.01.2021 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Freddy André Øvstegård (SV) om hvordan ministeren vil forholde seg til at restriksjoner på den kurdiske lederen Abdullah Öcalan og andre innsatte i Tyrkias İmrali-fengsel ifølge

 • Svar på skriftlig spørsmål om reinbeite på Stonglandshalvøya

  21.12.2020 Svar til Stortinget Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har svart på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) om reinbeite på Stonglandshalvøya.

 • Svar på spørsmål om USAs anerkjennelse av Marokkos suverenitetskrav på Vest-Sahara

  17.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Åsmund Aukrust (Ap) om hva utenriksministeren tenker om USA anerkjennelse av Marokkos suverenitetskrav på Vest-Sahara.

 • Svar på spørsmål om Andøya

  17.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Willfred Nordlund (Sp) om mulighetene for direkte, kommersiell flyfrakt fra Andøya flystasjon.

 • Svar på spørsmål om demonstrasjoner i India

  17.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Audun Lysbakken (SV) om hva utenriksministeren mener om måten demonstrasjoner og protestbevegelser har blitt møtt med i India den siste tiden, og om norske myndigheter har uttrykt uro

 • Svar på spørsmål om Iran og utestengelse fra høyere utdanning

  15.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Mona Fagerås (SV) om det er en systematisk utestengelse av muligheten til å ta høyere utdanning i Iran på grunnlag av sin tro, og hva ministeren i så fall mener om det.

 • Svar på spørsmål om konflikten i Etiopia

  11.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Bjørnar Moxnes (R) om hva Norge blant annet gjør for å sikre en uavhengig og troverdig dokumentering av krigshandlinger og overgrep mot sivilbefolkningen i Etiopia, og hva gjør Norge for

 • Landbruks- og matministerens innlegg under Stortingets behandling av representantforslag om sikring av inntektsgrunnlaget for hestesporten i Norge

  10.12.2020 Svar til Stortinget Landbruks- og matdepartementet

  Dokument 8:126 S (2019-2020), Innst. 86 S (2020-2021)

 • Svar på spørsmål om varsling

  09.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra  Karin Andersen (SV) om hvordan varslersaken i UD følges opp, og hva statsråden gjør for å sikre at etnisk eller religiøst basert diskriminering ikke forekommer i departementet i lys av

 • Svar på spørsmål om egyptiske menneskerettsaktivister

  07.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Lars Haltbrekken (SV)  om hva den norske regjering gjør for å støtte opp om egyptiske menneskerettighetsorganisasjoner og få frigitt aktivistene som er blitt arrestert.

 • Svar på skriftlig spørsmål om rensking av grøfter

  07.12.2020 Svar til Stortinget Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har svart på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Arne Nævra (SV) at staten støtter rensking av grøfter, mens den samtidig lager planer og bruker midler til restaurering av myr, og om statsråden vil

 • Svar på skriftlig spørsmål om Norsk Rikstoto og nye spillgrenser

  07.12.2020 Svar til Stortinget Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har svart på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Himanshu Gulati (FrP) om Norsk Rikstoto og innføring av nye spillgrenser.

 • Svar på spørsmål om stemmegiving i FN

  04.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Christian Tybring-Gjedde (Frp) om utenriksministeren kan begrunne Norges stemmegiving i syv Israel-kritiske resolusjoner vedtatt i FNs generalforsamlings avkolonialiseringskomite.

 • Svar på spørsmål om eksport og menneskerettigheter

  03.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Trine Skei Grande (V) om det stilles krav om at selskaper som produserer og eksporterer gass fra norsk sokkel skal følge menneskerettighetene.

 • Svar på skriftlig spørsmål om forsøpling fra rundballeplast

  02.12.2020 Svar til Stortinget Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har svart på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) om hvordan vil regjeringen stanse forsøpling fra rundballeplast.

 • Svar på spørsmål om EU og geografiske indikatorer

  02.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Svein Roald Hansen (Ap) om hva som er årsaken til at forhandlingene med EU om geografiske indikatorer ikke er tatt opp igjen.

 • Svar på spørsmål om helsebistand og psykiske lidelser

  01.12.2020 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

  Utviklingsminister Dag-Inge Ulsteins svar på et spørsmål fra Anniken Huitfeldt (Ap) om hvor mye av norsk helsebistand har gått til, eller er planlagt brukt til, å bekjempe psykiske lidelser i 2019, i 2020 og i 2021?