36,3 millioner kroner til Antidoping Norge i 2018

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Stiftelsen Antidoping Norge (ADNO) er i statsråd i dag tildelt 36,3 millioner kroner fra spillemidlene til idrettsformål for 2018. Dette er en økning på 1,7 millioner kroner fra 2017, og det er det høyeste tilskuddet til ADNO noensinne. Tilskuddet skal bidra til at Antidoping Norge gjennom sin virksomhet kan bekjempe doping og fremme en ærlig og dopingfri idrett.

– Vi prioriterer arbeidet med "Fair Play" i idretten høyt. De siste års avsløringer av massiv dopingbruk i idretten viser at det er behov for økt innsats på antidopingfeltet. Derfor øker vi også dette året tilskuddet til Antidoping Norge, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

– Økningen er et utrykk både for departementets tydelige prioritering av antidopingarbeidet innenfor idretten, og for Antidoping Norges viktige arbeid for en dopingfri idrett. Gjennom tilskuddet for 2018 ønsker Kulturdepartementet å legge til rette for at Antidoping Norge fortsatt skal være blant de ledende antidopingorganisasjonene i verden, sier kulturminister Helleland.