Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

8,1 milliarder statlige kroner til Fornebubanen

- Jeg har i dag gjort det klart at staten stiller med 8,1 milliarder kroner til Fornebubanen så snart lokale parter har sin del av finanseringen på plass. Jeg har også vært tydelig på at ny E18, som Stortinget har vedtatt, krever en lokal lånegaranti. Mitt ønske er å få på plass både E18 og Fornebubanen, men ballen ligger nå hos lokale parter, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide hadde i dag møte med Oslo kommune, Viken fylkeskommune og omegnskommunene Bærum, Lillestrøm og Nordre Follo for å diskutere videre arbeid med E18 og Fornebubanen i lys av vedtaket i Stortinget om E18.

-  Innbyggere i Asker og Bærum har lenge ønsket seg bedre trafikkflyt, bedre kollektivtrafikk, renere luft og mindre støy. Det fortjener de. Både E18 og Fornebubanen er grønne kollektiv og -byutviklingsprosjekt og derfor ønsker jeg å få begge prosjektene på plass, sier Hareide.

Han påpeker at de to prosjektene henger sammen fordi grunneierbidraget som en del av den lokale til finansieringen av Fornebubanen forutsetter at E18 kommer på plass.

- Jeg er optimist og håper på en snarlig løsning, slik at begge prosjektene kan realiseres. Staten har med dette oppfylt alle sine forpliktelser, og ballen ligger nå hos de lokale partene, både når det gjelder Fornebubanen og E18, sier Hareide.

Til toppen