Avklaringer for idretten om publikumsarrangementer og innreise

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Kulturdepartementet har i dag sendt ut brev om en rekke avklaringer om publikumsarrangementer og innreise for idretten.

– Jeg er veldig glad for at vi kan ha internasjonal idrett i Norge denne høsten. Det er etterlengtet og jeg håper det blir verdsatt både av publikum og av idretten selv. Jeg tror det er bra at idretten får den forutsigbarheten vi nå gir dem, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Det åpnes nå for landskamper og europacuper i idretter som fotball, håndball og ishockey, samt store arrangementer som VM i bryting og Norway Chess.

Norges idrettsforbund har søkt unntak for internasjonale idrettsarrangementer i Norge frem til 30. november 2021. Dette gjelder en rekke arrangementer i Trondheim, Stavanger, Oslo, Lillehammer, Tromsø, Halden, Stange, Asker, Trysil, Risør, Arendal. Elverum, Kristiansand, Bergen, Molde og flere andre steder.

For disse blir det gitt særskilte regler for innreisekarantene og unntak fra innreiserestriksjoner for utenlandske toppidrettsutøvere og støttepersonell. Unntakene er gitt en bredde av idretter som for eksempel curling, badminton, sprangridning, rugby, hopp, alpint, sykling, styrkeløft, volleyball, karate og tennis.

Norges Fotballforbund har fått beskjed om at den nederlandske landslagstroppen vil få reise inn i landet til landskampen 1. september. Samtidig har de fått unntak for flere andre arrangementer i høst. Dette gjelder blant annet A-landskamper herrer mot Gibraltar, Montenegro, Latvia og A-landskamper kvinner mot Armenia og Belgia.