Colombiansk offiser ble satt fri med norsk bistand

En colombiansk offiser ble frigitt i en humanitær operasjon i Colombia i dag, med norske og cubanske diplomater tilstede. - Jeg ønsker velkommen frigivelsen av den colombianske offiseren Christian Moscoso Rivera. Dette vitner om en konstruktiv tilnærming fra den colombianske regjeringen og FARC-geriljaen, sier utenriksminister Børge Brende.

Den colombianske offiseren andreløytnant Cristian Moscoso Rivera ble i dag frigitt i en humanitær operasjon under ledelse av Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC). Operasjonen fant sted i det sørlige Colombia. Norske og cubanske diplomater deltok under operasjonen og var tilstede da geriljabevegelsen FARC løslot den colombianske offiseren, som hadde sittet i fangenskap siden 7. juli. Etter en medisinsk undersøkelse foretatt av ICRC på løslatelsesstedet, ble Rivera formelt overlevert til colombianske myndigheter av Norge, Cuba og ICRC.

- Det er gledelig at Rivera nå blir gjenforent med sin familie. Jeg vil også rette en takk til de norske og cubanske diplomatene og ICRC-delegatene som var involvert i operasjonen, sier utenriksministeren.

Norge og Cuba er tilretteleggere av fredsprosessen i Colombia. Norge og Cuba understreket i dag nok engang sin støtte til de pågående fredsforhandlingene mellom den colombianske regjeringen og FARC. Tidligere denne måneden erklærte FARC-geriljaen én måneds ensidig våpenhvile fra 20. juli.

Felles uttalelse fra Cuba og Norge på den norske ambassaden i Colombias hjemmeside (spansk og engelsk).

Til toppen