Program for konferansen Kreativ arena

Kreativ arena – for vekst og utvikling i kulturell og kreativ næring. Konferanse 15. november på Sentralen i Oslo

Kl 0845

Kaffe og registrering

0930

Velkommen, ved konferansier Agnar Kaarbø

0935

Regjeringens satsning på kulturell og kreativ næring, ved kulturminister Linda Hofstad Helleland

Små og mellomstore bedrifters betydning i regionene, ved Trine Skei Grande

Omstilling som strategi for vekst og utvikling, ved næringsminister Monika Mæland 

1000

Kulturell og kreativ nærings betydning for norsk økonomi,
ved professor Anne-Britt Gran, leder for BI - Centre for Creative Industries, sekretær for Næringspolitisk råd for kulturell og kreativ næring

1025

To oppdrag - ett mål, ved direktør Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge og direktør Kristin Danielsen, Norsk kulturråd 

1050

Ord om ord, ved forfatter og dr. art i lingvistikk Helene Uri

1100

Panel 1: Hvordan kan levebrødsbedrifter og mindre virksomheter øke sine kunstneriske inntekter?

Ivar Peersen, musiker og daglig leder i Peersen Production

Kristin Bjørn, instruktør og daglig leder i Fersker scener

Lise Stang Lund, kunstner og styreleder i Norske Kunsthåndverkere  

Anne Oterholm, forfatter og medlem av Kulturrådet 

Aslaug Holm, regissør og partner i Fenris Film

Trude Gomnæs Ugelstad, direktør i DogA

 

 

1145- 1230

Lett lunsj

 

 

1230

Kunst og kultur i tall – bakgrunn for rapportene litteratur, musikk og visuell kunst i tall, ved avdelingsdirektør Harald Botha, Kulturavdelingen i Norsk Kulturråd

1250

Panel 2: Hva må til for å øke den private investeringen i næringen? Og hva må til for å realisere større verdier i de norske kulturbransjene?

Anniken Fjeldberg, gründer og daglig leder av 657

Ole Jacob Sunde, gründer og styreleder i Formuesforvaltning

Erik Brataas, direktør i Phonofile

Tor Jonasson, litterær agent i Salomonsson Agency

Kai Robøle, direktør i Waterfall

Christian H Thommessen, investor og styremedlem i responsAbility

1335

How Creative United supports cultural and creative entrepreneurship,

ved Mary-Alice Stack fra Creative United

1405

Jeaninne Masika Lukusa, poet og forteller fra TekstLab/Unge stemmer

 

 

1415-1435

Kaffepause

 

 

1435

Byene i storbynettverket presenterer sine tiltak, aktiviteter og miljøer tilknyttet kulturell og kreativ næring.

Stavanger, ved ordfører Christine Sagen Helgø

Tromsø, ved ordfører Kristin Røymo

Trondheim, ved varaordfører Hilde Opoku

Oslo, ved byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen

Kristiansand, ved ordfører Harald Furre

Drammen, ved leder av bystyrekomité Kultur, idrett og byliv, Fredrik Haaning

Bergen, ved byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland

1550

Oppsummering, ved kulturminister Linda Hofstad Helleland

 

Konferansen strømmes: www.regjeringen.no/2517098. Det gjøres også opptak som blir tilgjengeliggjort senere

#Kreativarena

Deltakere

Harald Botha

Avdelingsdirektør for Kulturavdelingen i Norsk kulturråd, inklusive forskning og utvikling. Botha er ansvarlig for å etablere næringsdelen i Kreativt Norge, og har blant annet erfaring fra Nordforsk.

Kristin Bjørn

Dramaturg, instruktør, forfatter og daglig leder i Stiftelsen Ferske Scener. Hun har arbeidet mye med samarbeid og alternative organiseringsmodeller i  scenekunstfeltet, blant annet i RadArt. Bjørn er leder i fagutvalg for kreative næringer i Innovasjon Norge avdeling Arktis, og styremedlem ved Den Nationale Scene. 

Erik Brataas

Direktør i Phonofile AS, Nordens største uavhengige musikkdistributør med kontorer i Oslo, Stockholm, Gøteborg, København, London og New York. Brataas er styremedlem i  internasjonal indie organisasjon Merlin, samt medlem i Næringspolitisk råd for kulturell og kreativ næring.

Anniken Fjelberg

Anniken Fjelberg er seriegründer fra kreativ næring, og har startet flere selskaper innen kommunikasjon, merkevarebygging og design. Fjelberg etablerte 657 Oslo, Norges største coworkingspace for kreativ næring. Fjelberg jobber aktivt for å få flere kvinner til å velge å bli entreprenører og investorer, blant annet via nettverket #pointnineniners.

Trude Gomnæs Ugelstad

Direktør i Norsk design- og arkitektursenter og tidligere direktør i Norwegian Crafts. Gomnæs Ugelstad er utdannet kunsthistoriker og siviløkonom. Hun jobber strategisk for å styrke kultur sin posisjon i innovasjons- og utviklingsprosesser.  

Anne-Britt Gran

Professor og leder av BI – Centre for Creative Industries. Gran er sekretær for Næringspolitisk råd for kulturell og kreativ næring og leder forskningsprosjektet Digitization and Diversity: Potentials and Challenges for Diversity in the Culture and Media Sector, som er finansiert av Norges forskningsråd, KULMEDIA-programmet.

Aslaug Holm

Filmskaper, regissør, filmfotograf innen dokumentarfilm og deleier i Fenris Film som produserer dokumentarfilmer for kino og TV. Holm har blant annet regissert Brødre som vant Amanda for beste regi og som har vært vist på rundt 30 filmfestivaler over hele verden.

Tor Jonasson

Litterær agent i Salomonsson Agency, et Stockholmsbasert agentur som selger skjønnlitteratur og filmmanus. Jonasson jobber blant annet med Anne Holt, Jørn Lier Horst og Jo Nesbø som er oversatt til mer enn 50 språk og har solgt over 30 millioner bøker verden over. Jonasson er medlem i Næringspolitisk råd for kulturell og kreativ næring.

Agnar Kaarbø

Konferansens konferansier, frilanser og selvstendig rådgiver innen kommunikasjon og språk. Kaarbø har bakgrunn som taleskriver, kommunikasjonsdirektør og journalist.

Jeaninne Masika Lukusa

Poet, forteller og spoken word-artist tilknyttet TekstLab som er et samarbeidsprosjekt med Talent Norge og Unge Stemmer som er støttet av Norsk kulturråd. Lukusa er tidligere Norgesmester i slampoesi og har på kort tid vist sterke tekster på flere nasjonale scener.

Ivar S. Peersen

Komponist, gitarist og bandleder for Enslaved. Med Peersen Production AS tilbyr han rådgivning for kulturbedrifter, produserer konserter/festivaler, m.m. Står bak By Norse AS, som arrangerer events internasjonalt.

Anne Oterholm

Romanforfatter med debutrom 1995. Er leder for Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø - Norges Arktiske Universitet. Oterholm er medlem av Kulturrådet og har vært leder for Den norske Forfatterforening. 

Kai Robøle

Daglig leder av Waterfall Music AS, et paraplyselskap for selskaper innen utvikling, management, og eksport av norske artister og opphavsmenn. Bakgrunn fra norsk og internasjonal musikkbransje, styreleder Musikkforleggerforeningen, styreverv Tono og medlem i Næringspolitisk råd for kulturell og kreativ næring.

Mary-Alice Stack

Chief Executive i Creative United. Stack har hovedsakelig sin bakgrunn fra det visuelle kunstfeltet, men har også jobbet mye med mindre teaterkompanier, både som skuespiller og director.

Lise Stang Lund

Kunsthåndverker som jobber med glass, lys og optiske virkninger. Stang Lund er utdannet bl.a. ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er styreleder i Norske Kunsthåndverkere og har de senere årene hatt en tydelig stemme i kunstnerpolitikken.

Ole Jacob Sunde

Gründer og hovedaksjonær i Formuesforvaltning - Norges største privateide rådgivnings- og forvaltningsselskap. Sunde har styreverv i Schibsted, stiftelsen Tinius og Scott Trust,  eierstiftelsen i The Guardian. Han er opptatt av samspillet mellom sektorene i samfunnet, særlig næringsutvikling og kunstneriske prosesser.

Christian H. Thommessen

Styremedlem i responsAbility investments AG, verdensledende kapitalforvalter innen lønnsomme, private bærekrafts investeringer og styrelder i Prosperastiftelsen for sosialt entreprenørskap. Han er opptatt av om den moderne lønnsomme form for bistand har noen overføringsverdi til kulturlivet.

Helene Uri

Forfatter, av både skjønnlitterære og faglitterære bøker. Utdannet språkviter med doktorgrad i lingvistikk. Uri har en professor II-stilling ved siden av forfattervirksomheten. Hun er aktuell i høst med romanen Hålke og er nominert til Bokhandlerprisen som deles ut 15. november.

Til toppen