EØS/EU-ministeren åpnet nettbasert karrieremesse

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Global Talent Week er en online karrieremesse der seminarplattformen er åpen for deltakere fra hele verden, men med hovedvekt på Norden. EØS/EU-minister Elisabeth Aspakers videohilsen åpnet årets messe, der temaet er utfordringene og mulighetene rundt talent-mobilitet globalt.

Den første delen av karriere-messen foregikk på formiddagen idag, og var kun for inviterte. Global Talent Week samarbeider med NOVA som er et talentnettverk for studenter og «unge profesjonelle». 500 spesielt utvalgte blant de 10.000 medlemmene i Norden får møte ledende arbeidsgivere til avtalte «speed dates». Fra kl 14 til 22 åpner dørene for flere deltakere i mer tradisjonell karrieremesseformat, der deltakerne selv velger hvilke utstillere de ønsker å besøke virtuelt, uten å ha avtalt et møte i forkant.

På tilsvarende arrangementer i 2015 registrerte over 5000 deltakere seg og logget seg på fra 86 land. Det er forventet tilsvarende antall deltakere denne gangen. 

Det virtuelle arrangementet består av både utstillere og presentasjoner, samt prisutdelingen «Global Talent Award». Av de 25 bedriftene som stiller ut, var blant annet Statoil, Statkraft, Tieto og Opera Software. 

Se videohilsen fra EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker her