F-35 kampflyene er forsinket

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt.

Flighten med de tre norske kampflyene som hadde planlagt ankomst til Norge i morgen kl. 14.00 er per nå utsatt i 24 timer. Det skyldes manglende tilgjengelighet på tankfly

− Etter planen skulle flyene lande i Norge torsdag rundt kl. 14.00. Vi fikk onsdag kveld beskjed om at de var forsinket på grunn av tanker-tilgjengelighet. Vi skulle selvfølgelig hatt flyene hjem som planlagt på torsdag, men har hele tiden vært klar over at det kan skje forsinkelser, sier Morten Klever, generalmajor og sjef for Kampflyprogrammet i Forsvarsdepartementet.

Da han på mandag bekreftet at flyene etter planen skulle lande på torsdag, understreket han også at flyturen kunne bli forsinket på grunn av ulike forhold.

 − Vi har hele tiden tatt høyde for at det kunne oppstå uforutsette forhold som påvirket ankomsten av flyene på Ørland. I planen for overflygningen har vi lagt inn en god sikkerhetsmargin for å være sikre på at de første tre F-35-flyene er på norsk jord under den store markeringen 10. november, sier Klever.

Klever reiste til Trondheim onsdag formiddag for å gjøre nødvendige forberedelser til flyenes planlagte ankomst.

− Vi kan ikke se bort ifra at det kan bli ytterligere forsinkelser. Dersom vi får informasjon underveis i overflyvningen som endrer på tidspunktet, vil vi informere om dette umiddelbart gjennom våre informasjonskanaler, sier Klever.

 

Kontaktpersoner:

 

Kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsdepartementet

Lars Gjemble

Tlf. 909 73 891

 

Talsperson i Forsvaret

Linn Therece Johansen

Tlf. 412 44 336