Nordre Follo-utbruddet: Fraråder ikke lenger reiser til hytta utenfor egen kommune

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Sist helg rådet regjeringen innbyggerne i de 25 kommunene med strenge tiltak fra å reise på hytta. Nå fjernes dette rådet for samtlige kommuner bortsett fra Nordre Follo.

– Vi råder ikke lenger innbyggerne i disse kommunene fra å dra på hytta, men vi gir dem noen viktige råd med på veien, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Disse rådene er:

  • Reis bare sammen med dem fra din egen husstand, og ikke ta imot besøk.
  • Gjør alle innkjøp i egen kommune før du drar.
  • Ikke oppsøk butikker, serveringssteder eller møteplasser med mange mennesker i hyttekommunen din.
  • Hold god avstand til dem du møter i skiløyper, skitrekk og når du går på tur.   
  • Sjekk hvilke råd og regler som gjelder i hyttekommunen din, og følg dem.

For innbyggerne i Nordre Follo gjelder fortsatt rådet om å ikke dra til fritidsbolig utenfor egen kommune. Rådet om å unngå unødvendige reiser i Norge gjelder fortsatt for alle, men dette omfatter ikke å reise sammen med egen husstand til fritidsbolig.

– Vi frarådet reiser til hytta for å være på den sikre siden da situasjonen var uoversiktlig. I dag sier Helsedirektoratet og FHI at situasjonen er mer oversiktlig, og råder oss til å endre denne anbefalingen. Det er godt for mange å kunne reise på hytta i en krevende tid der vi holder oss mye hjemme. For noen av dem som bor på folkerike steder vil det også føles trygt å være på hytta. Mange barn og unge ble nok skuffet når også hytteturen ble avlyst. Å komme seg ut i frisk luft er bra for både den fysiske og den psykiske helsen, spesielt i tiden vi opplever nå, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.