Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Full momskompensasjon for idrettsanlegg i 2015

I nysalderingen av statsbudsjettet for 2015 foreslår regjeringen en tilleggsbevilgning på 48,1 mill. kroner til kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg. Dette innebærer at alle godkjente søkere i 2015 vil få full innvilgelse av godkjente søknadsbeløp.

Finansminister Siv Jensen og kulturminister Thorhild Widvey hilser på ishockey-barn i Manglerud Ishall.
Finansminister Siv Jensen og kulturminister Thorhild Widvey i Manglerud Ishall. Foto: Ketil Frøland / Kulturdepartementet

-Regjeringens forslag til tilleggsbevilgning betyr 100 % innvilgelse av alle de 407 godkjente søknadene i 2015. Dette vil ha stor betydning for idrettslag og foreninger over hele landet, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Liste med den opprinnelige avkortningen, nå får alle fullt søknadsbeløp: Lotteri- og stiftelsestilsynets søkerliste for 2015 sortert på fylke og kommune

-Idrettsanlegg er avgjørende for å kunne skape aktivitet i lokalsamfunnene i Norge. Lokale idrettslag og foreninger bidrar i stor grad til bygging av anlegg. For Regjeringen er det viktig å skape gode rammebetingelser for de lagene og foreningene som påtar seg slike anleggsinvesteringer, sier statsråd Thorhild Widvey.

- Den store økningen i søknadsbeløp de siste par årene viser at kompensasjonsordningen imøtekommer et stort behov. For Regjeringen har det høy prioritet å ivareta en god ordning for søkerne, sier statsråd Widvey.

Lotteri- og stiftelsestilsynet har i 2015 utbetalt 123,8 mill. kroner i kompensasjon, fordelt på 407 søknader. Samlet godkjent søknadsbeløp var 171,9 mill. kroner. Regjeringens forslag om en tilleggsbevilgning på 48,1 mill. kroner vil gi alle godkjente søkere full innvilgelse av godkjente søknadsbeløp.

Til toppen