Full fart i den norske restauranten i Berlin

I restauranten på den norske standen på Grüne Woche er det like stort trykk fra tyske og norsk besøkende som tidligere år. Det har etter åpningshelgen resultert i en omsetningsøkning på 8 prosent sammenlignet med 2016.

Det er et innarbeidet team med kokker og lærlinger fra Fursetgruppen som driver kjøkkenet på den norske standen. Menyen er i stor grad basert på tapasvarianter med varer fra norske lokalmat-produsenter som selges over disk. – Konseptet har gått rett hjem hos våre tyske gjester. Terskelen for å kjøpe en smak av Norge er lav når en smaksprøve koster 3 Euro. Så langt ut i messen ligger vi på en jevn omsetningsøkning og det er vi svært godt fornøyd med, sier Solbjørg Kvålshaugen. Hun har vaert restaurantsjef på den norske restauranten i 11 år, og sier at det har vaert en enorm proffesjonalisering blant utstillerne og regionene de siste årene.

Kokkene i full gang på kjøkkenet på den norske standen.
Kokkene i full gang på restaurantkjøkkenet på den norske standen i 2017. Foto: Vidar Alfarnes

I løpet av de siste årene har Grüne Woche blitt en stadig viktigere møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. Messen er en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Den norske restauranten tar imot en rekke norske gjestegrupper i løpet av de ti dagene Grüne Woche varer og det danner basis for omsetningen i restauranten.

Elgburger er en av favorittene hos de tyske gjestene på Norges stand.
Elgburger er en av favorittene hos de tyske gjestene på Norges stand. Foto: Vidar Alfarnes

For sjette året på rad er elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal med til Berlin på studietur, og for å jobbe på den norske standen. – Disse elvene gjør en kjempejobb for oss. De har alt ansvaret for å rydde, tømme søppel, de tar hånd om oppvasken og ikke minst driver de den populære vaffelkiosken på den Norske standen. Alt dette frigjør tid for våre servitører, sier Solbjørg Kvålshaugen. 

Gode medhjelpere fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal.
Gode medhjelpere fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal. Foto: Vidar Alfarnes

Norges deltakelse på Grüne Woche

Norge deltar fra 20. - 29. januar 2017 på Internationale Grüne Woche i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.  

Internationale Grüne Woche, 20.01. - 29.01.2017
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2

Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Knivskarpt på kjøkkenet.
Knivskarpt på restaurantkjøkkenet. Foto: Vidar Alfarnes
Til toppen