Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

H.K.H. Kronprinsen og utviklingsministeren besøker Tonga, Fiji og Samoa

H.K.H. kronprins Haakon avlegger offisielt besøk til Tonga, Fiji og Samoa i perioden 5. til 11. april 2019. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein ledsager kronprinsen under besøket til Tonga og Fiji.

Formålet med besøket er å styrke partnerskap med øystater i Sør-Stillehavet for fremme av felles interesser i FN og i internasjonalt samarbeid, blant annet hav og klima, fred og sikkerhet.

Øystatene spiller en stadig mer sentral rolle i det internasjonale arbeidet med oppfyllelsen av de globale bærekraftsmålene og Paris-avtalen. Norge og små øynasjoner i Stillehavet har en felles interesse i å sikre bærekraftige hav og i å håndtere klimautfordringer. Norge har et sterkt engasjement og spiller en ledende rolle i det internasjonale arbeidet med klima- og havspørsmål. Gjennom dette besøket ønsker Norge å styrke vårt samarbeid med øystatene i Stillehavet, som har disse spørsmålene som sine kjerneinteresser.

Kronprinsen og utviklingsminister Ulstein vil møte stats- og regjeringssjefer i de tre landene, blant andre H.M. kongen av Tonga, så vel som representanter for det sivile samfunn, utdanningsinstitusjoner, sport og kultur, foruten FN og andre internasjonale organisasjoner. Kronprinsen skal blant annet tale til studenter på Universitetet i Sør-Stillehavet på Fiji om bærekraftig utvikling, hav og klima. Programmet omfatter de tre landenes arbeid med å tilpasse seg økende utfordringer knyttet til klimaendringer som et stigende havnivå, landenes arbeid for å sikre et bærekraftig hav og arbeid mot marin forsøpling. Kronprinsen og utviklingsministeren vil møte studenter fra regionen, delta i rugbytrening og besøke områder som er direkte rammet av stigende havnivå. 

Pressekontakter
Det kongelige hoff
Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen, e-post: [email protected] mobil 908 26 849

For utviklingsministeren
Underdirektør Ane Haavardsdatter Lunde, e-post: [email protected] mobil 976 71 250  

Til toppen