Presseinformasjon

Ny avtale skal øke kunnskap om å forebygge folkemord

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utenriksdepartementet inngår en ny avtale med Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) om støtte på 12,5 millioner kroner i perioden 2020-2022.

Avtalen undertegnes 31. januar og skal gi Utenriksdepartementet et godt grunnlag for mer kunnskap om forebygging av folkemord.

I januar er det 75 år siden konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau ble frigjort og verden fikk se det grusomme resultatet av hat mot hele folkegrupper.

- Masseovergrep mot minoriteter skjer dessverre også i dag. Vi må styrke vår innsats for toleranse og motarbeide overgrep og diskriminering som rammer hele folkegrupper, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

- Jeg er glad for at vi her i Norge har et sterkt fagmiljø som kjenner holocaust og tar denne kunnskapen med seg i arbeidet for å forhindre overgrep mot minoriteter, understreker Eriksen Søreide.

HL-senteret er et internasjonalt anerkjent forsknings- og dokumentasjonssenter. Samarbeidsavtalen har en varighet på tre år og en ramme på til sammen 12,5 millioner kroner.