Presseinformasjon

Kronprins Haakon åpner norsk paviljong i London

Kronprins Haakon foretar den offisielle åpningen av paviljongen «The Norwegian Classroom» når den norske læringsteknologi-næringen 26. januar samles på British Education and Training Technology Exhibition (Bett 2017) i London. Han besøker også norske oppstartsbedrifter.

Bett er en av verdens største møteplasser for læringsteknologi, og arrangeres hvert år i London i januar. På messen får 40.000 deltakere oppleve det nyeste innen læringsteknologi.

Den norske fellespaviljongen «The Norwegian Classroom» organiseres av IKT-Norge og Oslo Edtech Cluster. «The Norwegian Classroom» er på plass for tredje år på rad og består av elleve selskaper. Disse selskapene representerer bredden i denne unge, norske næringen. En felles norsk tilstedeværelse, støttet av Innovasjon Norge, vil skape bedre synlighet og merverdi for de enkelte selskapene.

Den norske læringsteknologi-næringen er i sterk vekst og har etterhvert fått stor anerkjennelse internasjonalt. På kort tid har næringen vokst til over 60 norske selskaper. Næringen har godt over 140 millioner brukere i hele verden.

Etter åpningen av den norske paviljongen på Bett vil kronprins Haakon besøke Level 39, som er en inkubator bygget for å bidra til innovasjon på områdene finansiell teknologi, smarte byer, cybersikkerhet og detaljhandel. På Level 39 vil kronprins Haakon treffe selskaper som er med i Innovasjon Norges oppstartsprogram og The Trampery, som er et toneangivende britisk oppstartsmiljø. The Trampery samarbeider nært med Oslo kommune og IKT-Norge.

Som del av forberedelsene til besøket i London vil kronprins Haakon besøke Teglverket skole fredag 20. januar klokka 11. Der vil kronprinsen se og prøve ut norske teknologiske læringsverktøy sammen med elevene på skolen.

For mer informasjon:
Utenriksdepartementet: Jon Hansen Jon.Hansen@mfa.no  eller 950 67 923
Det kongelige slott: Christian Lagaard Christian.Lagaard@slottet.no  eller 974 74 755
Innovasjon Norge: Pål T Næss Pal.Thorvik.Naess@innovasjonnorge.no eller 473 00 001
Oslo Edtech Cluster: Hege Tollerud hege@osloedtech.no  eller 920 30 968.

Øvrige pressehenvendelser, Teglverket skole og London:

IKT-Norge: Line Gaare Paulsen Line@ikt-norge.no  eller 920 65 300

Til toppen