Kina imponert over norsk dyrehelse

Landbruksforvaltningen i Kina skal moderniseres og en delegasjon fra Anhui-provinsen i Kina har vært i Norge for blant annet å lære om norsk landbruk og vår organisering av matforvaltningen. Delegasjonen, som også besøkte Landbruks- og matdepartementet, var imponert over den gode dyrehelsen her i landet.

Anhui-provinsen  ligger inn i landet vest for Shanghai og er blant annet rik på vannressurser. Landbruksproduksjonen utgjør en tredjedel hvete. Andre sentrale produkter er ris, soya og forskjellige typer oljevekster. Helt tilbake til det 7. århundre er området kjent for sin produksjon av te. Silkeormproduksjonen har igjen tatt seg opp og gir grunnlaget for den kjente Nanjing brokaden og Wuhan silkestoffer. 

Forskning var også et tema under besøket og det ble fra norsk side informert om hvordan nye forskningsresultater blir implementert etter rådgivning fra Norsk landbruksrådgivning. Den kinesiske delegasjonen var imponert over den gode norske dyrehelsen i Norge  og vårt arbeid for å redusere spredningen av antibiotikaresistens.

Delegasjon fra Anhui-provinsen i Kina.
En delegasjon fra Anhui-provinsen i Kina har vært i Norge å lære om norsk landbruk og organisering av matforvaltningen. De var imponert over den gode dyrehelsen her i landet. Foto: Landbruks- og matdepartementet
Til toppen