Kjell-Børge Freiberg (FrP) ny statssekretær i Olje- og energidepartementet

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Tidligere ordfører i Hadsel kommune, Kjell-Børge Freiberg, ble fredag utnevnt av Kongen i statsråd til statssekretær i Olje- og energidepartementet. Han overtar etter Kåre Fostervold (FrP), som har fått avskjed i nåde.

- Å bli statssekretær innenfor et område som har så stor betydning for så mange i Norge, gjør jeg med stor ydmykhet og spenning. Gjennom åtte år som ordfører i Hadsel har jeg et godt bilde på viktigheten av olje og energi-feltet og betydningen det har for nasjonens velferd, sier Kjell-Børge Freiberg.

- Jeg er glad for å få Kjell-Børge Freiberg med på laget. Han har en bakgrunn og egenskaper som passer svært godt til oppgavene som statssekretær. Jeg vil samtidig takke Kåre Fostervold for innsatsen han har gjort de siste to årene for regjeringen og departementet og ønske han lykke til videre, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

Kjell-Børge Freiberg (44) var ordfører i Hadsel kommune i Nordland fra 2007 til 2015. Han er gift med Hilde Næss Freiberg, har tre barn og bor på Hennes i Nordland.