Kjøp norske planter til påske

I fjor ble det solgt 12 millioner norskproduserte tulipaner til påske. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad oppfordrer folk til å kjøpe norske planter til påsken i år også.

– Mitt tips til årets påske er å pynte opp heimen med norske planter og blomster. Det kan gi en litt mer fargerik hverdag, og kanskje hjelper det litt på humøret også. Selv har jeg sikret meg norske gule tulipaner og påskeliljer, men det bugner av nydelige gule krysantemum og Ildtopp hos blomsterforhandlere også, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.         

– Se etter Nyt Norge-merket når du handler blomster i påsken. Merket garanterer at blomstene er produsert i Norge, og slik kan du bidra til å støtte opp om norske arbeidsplasser også, sier Olaug Bollestad.

Har gjort det enklere å kjøpe norsk

I fjor startet et pilotprosjekt med Norge-merkingen av norske planter. Det skal hjelpe forbrukeren å velge norsk. Signalene fra forbrukerne er så langt gode. Norsk produksjon av blomster og planter står for en årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner. Det aller meste av produksjonen skjer i veksthus.

Tall fra Norsk Gartnerforbund viser at det ble solgt 12 millioner norskproduserte tulipaner til påske i fjor. Tulipaner er den største snittblomstkulturen i Norge. Sesongen varer fra oktober til april.