Koronasertifikatet etter gjennomgått covid-19 blir grønt i 12 måneder

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Koronasertifikatet til innenlands bruk oppdateres 10. september slik at det er grønt i 12 måneder etter gjennomgått covid-19-sykdom.

Regjeringen utvidet 28. august perioden for unntak for smittekarantene fra seks måneder til 12 måneder for personer som har gjennomgått covid-19-sykdom, dersom sykdommen kan dokumenteres av norsk helsetjeneste. Bakgrunnen for endringen er at det nå er god dokumentasjon på at personer som har hatt covid-19-sykdom, er godt beskyttet i minst 12 måneder. Det har tatt litt tid å få den tekniske løsningen for utvidelsen klar i koronasertifikatet, men fredag 10. september oppdateres koronasertifikatet til innenlands bruk slik at det er grønt i 12 måneder etter gjennomgått covid-19-sykdom.

Det blir ingen tilsvarende endring i fritak fra innreisekarantene for personer som har gjennomgått covid-19. Grunnen er at EU ikke tillater at det utstedes EU-koronasertifikat på immunitet som er påvist for mer enn 180 dager siden.