Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Legger fram handlingsplan for kvinnelige gründere

Mandag 2. september legger næringsministeren og kultur og likestillingsministeren fram regjeringens handlingsplan for kvinnelige gründere.

Tilstede er et titalls kvinnelige gründere fra mange ulike bransjer samt investorer og representanter fra ulike gründermiljøer og fra virkemiddelapparatet.

Handlingsplanen viser at bare hver tredje gründer er kvinne. At færre kvinner starter som gründere betyr at samfunnet ikke lykkes godt nok med å ta hele befolkningen i bruk i innovasjon og verdiskaping.  Regjeringen ønsker å legge til rette for at det skal være attraktivt for kvinner å satse på gründerskap og å lykkes med egen bedrift.

-Når vi skal skape framtidas nye, grønne arbeidsplasser, må vi ta i bruk hele befolkningen. Gode ideer og initiativ oppstår ikke bare i hodene på menn, derfor må vi legge til rette for at enda flere kvinner blir grundere, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

-Heldigvis blir det flere kvinnelige gründere i Norge. Men det går fortsatt for sakte.Vi trenger mer mangfold og likestilling i norsk næringsliv, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Den nye handlingsplanen kartlegger forskjellene mellom virksomheter ledet av kvinner og menn. Handlingsplanen inneholder ny gründerstatistikk fra SSB, en gjennomgang av kvinneandeler i virkemiddelapparatet og vurderinger av hvordan vi kan få flere kvinner til å etablere virksomhet. Handlingsplanen presenterer 13 tiltak som skal bidra til at vi får flere dyktige kvinnelige gründere i Norge. 

Pressekontakt for næringsministeren: Camilla Pettersen: 95 10 50 64

Pressetelefon for kultur- og likestillingsministeren: 902 56 081

Presse som vil delta, kan gi beskjed til [email protected]

Sted: Oslo Startup Campus (tidligere Oslo Innovation House), Christian Krohgsgate 1

Tid: Mandag 2. september kl 12.45-13.45

Til toppen