Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Matbørsen er vinner av Mangfoldsprisen 2019

Ved Matbørsen Stokke har de ansatte bakgrunn fra 26 ulike land. I dag ble bedriften tildelt Mangfoldsprisen 2019 under regjeringens integreringskonferanse. – Gratulerer til Matbørsen Stokke! Dere viser virkelig hvilken kompetanse og verdi som ligger i mangfold, og hva norsk arbeids- og næringsliv kan få ut ved en bevisst satsing. Jeg håper og tror dere vil inspirere andre bedrifter, sier kunnskaps -og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Mangfoldsprisen er regjeringens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Både store og små virksomheter kan bli nominert til prisen, og alle kan nominere arbeidsgivere de mener utmerker seg i mangfoldsarbeidet. Prisen går til ledere og ansatte som vet og viser at det som gjør oss ulike også gjør oss sterkere sammen.

– Et stabilt fotfeste i arbeidslivet er en viktig forutsetning for at mennesker med innvandrerbakgrunn skal lykkes i Norge. Gjennom Mangfoldsprisen ønsker regjeringen å motivere arbeidsgivere til økt bevissthet om verdien av mangfold og ulik bakgrunn som ressurs for virksomheten, sier Sanner.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har mottatt over 350 forslag til prisvinnere og har ledet nominasjonsprosessen. Seks regionale juryer har valgt ut 12 regionale vinnere, fordelt på to kategorier; små virksomheter og mellomstore/store virksomheter.

– Det er mange gode mangfoldsbedrifter, og konkurransen har vært hard. De seks virksomhetene som til slutt fikk plass på pallen, viser vei inn i et moderne og inkluderende norsk arbeidsliv. Vår velferdsmodell er avhengig av at kompetansen og ressursene til den enkelte blir tatt i bruk, sier fungerende direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet Halwan Ibrahim.

Ved Matbørsen Stokke har de totalt 230 ansatte bakgrunn fra 26 ulike land, og bedriften kan vise til mangfold både i ledelsen og blant de ansatte. Bedriften tilrettelegger for språkopplæring og fagbrev for sine ansatte. Matbørsen er en bedrift som tilbyr praksisplasser og arbeidstrening i et tett samarbeid med Føniks og NAV.

– Å lykkes i en stor bedrift handler om menneskene, å høre deres historier og være interessert i dem. Det handler om å ta menneskene på alvor og å lytte. Da lykkes mann. Og det har vi gjort. Tusen, tusen takk, sier administrerende direktør, Dag Freddy Henriksen, ved Matbørsen AS.

– Dessverre er det slik at det for mange innvandrere er vanskelig å komme inn i jobb. Står man utenfor arbeidslivet, står man ofte også utenfor andre fellesskap. Heldigvis finnes det virksomheter der ute som tenker annerledes, og som ansetter folk på tvers av bakgrunn, språk og nasjonalitet. Derfor er Mangfoldsprisen viktig, avslutter kunnskaps -og integreringsminister Jan Tore Sanner.

 

De nasjonale vinnerne er:

Små bedrifter:

  • Bronse: A. Våge, Volda
  • Sølv: Tomma rensefisk AS, Nesna kommune
  • Gull: Septer AS, Brumunddal

Mellomstore og store bedrifter:

  • Bronse: Stormberg, Kristiansand
  • Sølv: Brødrene AA, Hyen – Gloppen kommune
  • Gull: Matbørsen, Stokke i Vestfold

Les mer om vinnerne og Mangfoldsprisen her

Til toppen