Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Møte med Norske Reindriftsamers Landsforbund

Landbruks-og matminister Bård Hoksrud har i dag hatt møte med Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL)

– I motsetning til mange andre næringer har ikke reindriften rekrutteringsproblemer, sa Ellinor Marita Jåma, leder i NRL. – Reindriften er i den unike situasjonen at det er flere unge som ønske å drive med reindrift enn det er plass for, påpekte Jåma. 

Jåma la vekt på at reindriften er en kultur- og familiebasert næring.  – Reindrift er mer enn næring. Det er en livsstil. Hvis du er født inn i reindriften, vil du bære den med deg hele livet, sa hun, og la vekt på at situasjonen og utfordringene for reindriften er ulike i de ulike deler av landet.

På møtet ble blant annet følgende saker drøftet: Reindriftsloven, forhandlingene om reindriftsavtale, psyko-sosiale forhold for reindriftsutøvere,  Norsk-Svensk reinbeitekonvensjon, rovviltpolitikken, arealforvaltning, og reingjerder langs Nordlandsbanen.

– Det er veldig nyttig for meg å få treffe representanter for NRL og få en slik gjennomgang av de sakene de er opptatt av, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud, som ser fram til videre samarbeid med reindriftsnæringen.

Fra dagens møte, fra venstre: Ande Niillas Utsi (styremedlem), Tom Lifjell (styremedlem), Bård Hoksrud, Ellinor Marita Jåma (leder),Lars Elias Bransfjell (styremedlem i NRLs ungdomsutvalg).
Fra dagens møte, fra venstre: Ande Niillas Utsi (styremedlem), Tom Lifjell (styremedlem), Bård Hoksrud, Ellinor Marita Jåma (leder), Lars Elias Bransfjell (styremedlem i NRLs ungdomsutvalg). Foto: Landbruks- og matdepartementet
Til toppen