Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge deltar på EXPO 2020

Norge skal delta på verdensutstillingen EXPO 2020 i Dubai i De forente arabiske emirater.

Verdensutstillingen EXPO 2020 avholdes i Dubai 20. september 2020 til 10. april 2021. Så langt er 150 land påmeldt. Temaet for Norges deltakelse er «Norge som havnasjon».

-  Regjeringens mål er at Norge skal være en ledende havnasjon. Da må vi ta en internasjonal lederrolle i viktige havspørsmål og delta på arenaene hvor løsninger på verdens utfordringer diskuteres. EXPO 2020 vil være en slik arena, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Norge er ledende på både formell og praktisk kunnskap om havet, forvalting av ressurser og foredlingen av disse, og har verdensledende forsknings- og innovasjonsmiljøer og bedrifter. De havbaserte nærin­gene står til sammen for om lag 70 prosent av Norges eksportinntekter.

Potensialet er stort: OECD anslår at havnæringene vil skape 40 millioner arbeidsplasser globalt innen 2030, og at havøkonomien vil dobles innen 2030. Spesielt ser de for seg en sterk vekst i arbeidsplasser innenfor vindenergi til havs, oppdrett, fiskeforedling og havnevirksomhet. Dette kan by på viktige muligheter for de norske havnæringene.

Norges deltakelse på EXPO 2020 vil være et spleiselag mellom norsk næringsliv og staten.

Sist gang Norge deltok på World EXPO var i Shanghai i 2010.

Til toppen