Ny direktør i Forskningsrådet

Dette innhaldet er meir enn 5 år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

John-Arne Røttingen er i dag tilsatt som Forskningsrådets nye administrerende direktør. Røttingen kommer fra stillingen som områdedirektør i Folkehelseinstituttet.

Den kommende Forskningsrådsdirektøren er legeutdannet, har doktorgrad i medisin og mastergrader i infeksjonsepidemiologi og i offentlig administrasjon, og er professor både ved Universitetet i Oslo og Harvard University. Han har ledet arbeidet med HelseOmsorg21-strategien for forskning og innovasjon og har også bred forskererfaring.

- Røttingen er en engasjert leder som får en svært viktig rolle i tiden fremover. Forskning og ny kunnskap er nøkkelen for å klare den omstillingen Norge må gjennom, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Røttingen tiltrer som administrerende direktør for Forskningsrådet den 1.3. 2017. 

Ny direktør i Forskningsrådet, John Arne Røttingen

-Forskningsrådet har en nøkkelrolle som tilrettelegger for en kunnskapsbasert omstilling av Norge. Jeg gleder meg veldig og er ydmyk for mulighetene jeg nå får til å være med å bidra til dette. Ny kunnskap har en egenverdi og forskningen et langsiktig perspektiv, samtidig som forskningen spiller en stadig større rolle i samfunnsutviklingen. Det er en svært spennende og kompetent organisasjon, og jeg ser fram til å jobbe med hvordan forsknings- og innovasjonssystemet kan konkurrere bedre internasjonalt og bli enda mer effektivt, sier Røttingen.

-John-Arne Røttingen har en svært imponerende CV, med solid erfaring fra både ledelse og egen forskerkarriere. Dessuten har han et brennende engasjement for forsknings- og innovasjonspolitikk. Jeg er trygg på at vi har ansatt riktig person til å lede Forskningsrådet, sier styreleder, Henrik O. Madsen, som har ledet ansettelsesprosessen. 

Røttingen overtar etter Arvid Hallén som har vært administrerende direktør siden 2004.