Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Oppfølging av gransking av Mattilsynet

I dag fredag 28. februar møtte landbruks- og matminister Olaug Bollestad administrerende direktør i Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal. Møtet var en del av statsrådens oppfølging av Mattilsynet, etter KPMG-rapporten som viste at Mattilsynet ikke har gode nok systemer og rutiner for planlegging, gjennomføring og oppfølging av tilsyn.

Møte med Mattilsynet
Tilstede i møtet var også fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen og Helse og omsorgsdepartementet. Foto: Landbruks- og matdepartmentet.

Forrige møte ble avholdt 12. desember 2019 umiddelbart etter at KPMGs granskingsrapport var publisert. 

Mattilsynets direktør orienterte i møtet om hvordan Mattilsynet følger opp granskingen og hvilke tiltak som iverksettes.

– Jeg er fornøyd med de tiltakene som Mattilsynet presenterte i dag. Det er viktig å forbedre forvaltningskvaliteten i Mattilsynet. Hele samfunnet er avhengig av et Mattilsyn som har tillit i befolkningen og næringene de er satt til å føre tilsyn med. Mattilsynet er godt i gang med dette arbeidet. Jeg kommer til å følge prosessen tett videre og jeg merket meg spesielt at Mattilsynet selv sier at tiltakene som settes i gang skal ha merkbar effekt innen utgangen av året, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Mattilsynet har definert fire hovedprioriteringer for 2020:

  • Bedre dialog med næringene og bedre veiledning
  • Bedre kommunikasjon og kvalitet på tilsyn
  • Utnytte digitale teknologier, særlig i dialog med brukerne
  • Et betydelig løft på akvalkulturområdet
Til toppen