Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Regjeringen bidrar med inntil 100 millioner kroner til Bodø som europeisk kulturhovedstad i 2024

– Bodø som europeisk kulturhovedstad er et stort og viktig prosjekt. Ikke bare for Bodø og regionen, men for hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Statsråden møtte i dag ordfører Ida Pinnerød og fylkesrådsleder Tomas Norvoll i Stormen bibliotek i Bodø, hvor han ble informert om prosjektet og veien videre.

– Som kultur- og likestillingsminister gleder det meg å se en såpass stor og tung satsing på kultur. I tillegg til å bli en stor mønstring som løfter fram kunsten og kulturens egenverdi, er dette en viktig investering i kompetanse og arbeidskraft i byen og landsdelen, sier statsråden.

Det totale budsjettet er på 300 millioner kroner, hvorav staten skal kunne dekke 1/3 eller inntil 100 millioner, mens de resterende 2/3 skal dekkes av kommunale og fylkeskommunale bidrag, så vel som private bidrag og sponsormidler.

– Nå er vi mange som gleder oss. Statusen som europeisk kulturhovedstad henger høyt, og miljøene i Bodø og Nordland har gjort en imponerende jobb med å planlegge prosjektet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

ARTICulation er formulert som visjonen for Bodø 2024 – den første kulturhovedstaden nord for polarsirkelen. Fem strategiske satsingsområder er definert: Barn og ungdom, samarbeid og kapasitetsbygging, publikumsutvikling, by- og samfunnsutvikling, samt ytringsfrihet.

Til toppen