Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Regjeringen inviterer til seminar for bekjempelse av antibiotikaresistens

Kampen mot antibiotikarsistens kan ikke vinnes av et land alene. Derfor samler landbruks- og matminister Jon Georg Dale, helse- og omsorgsminister Bent Høie og fiskeriminister Per Sandberg, norske og internasjonale eksperter og politikere til diskusjon om bekjempelse av antibiotikaresistens.

Hvis antibiotika skal forbli et globalt fellesgode for kommende generasjoner, må vi sette oss ambisiøse mål for arbeidet mot antibiotikaresistens. I dag er antibiotikaresistens et raskt voksende problem i verden og utgjør en alvorlig trussel mot global helse. Problemet må møtes nasjonalt og globalt.

Tid: 27. juni 2017, Kl. 10.00-15.30
Sted: Scandic parken hotel, Ålesund

– Det er bra at vi makter å halde resistensproblemet på eit lågt nivå i vårt eige land, men eg er svært bekymra for den globale utviklinga. Det er ein klår samanheng mellom høgt forbruk av antibiotika og førekomsten av resistens, seier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.  

Et bredt panel av eksperter og ressurspersoner på antibiotikarsistens samles i Ålesund i forkant av Nordisk ministerrådsmøte 28.-29. mai. På seminaret kan du blant annet møte EUs kommisjoner for helse- og mattrygghet Vytenis Andriukaitis, Professor Dame Sally Davis, Camilla Stoltenberg, Folkehelseinstituttet og mange flere.

Kom og ta del i den nasjonale og globale kampen mot antibiotikaresistens!

Logo Nordisk Ministerråd
Til toppen