Kulturministeren, Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge møtte WADA-presidenten:

Står sammen om internasjonalt antidopingarbeid

- Vi hadde en veldig god samtale med WADA-president sir Craig Reedie. Vi presenterte vår felles uttalelse om et styrket anti-doping arbeid og opplevde at intitativet ble satt svært stor pris på, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Gruppebilde av WADA-president Sir Craig Reedie, Første visepresident i NIF Kristin Kloster Aasen, Leder i Antidoping Norge Anders Solheim og kulturminister Linda Hofstad Helleland
Fra Venstre: WADA-president Sir Craig Reedie, Første visepresident i NIF Kristin Kloster Aasen, Leder i Antidoping Norge Anders Solheim og kulturminister Linda Hofstad Helleland Foto: Kulturdepartementet/Elisabeth Fjørtoft

Kulturministeren har invitert WADA-presidenten til Norge for å diskutere utfordringene WADA står overfor, og arbeidet for en ren idrett. Under møtet fikk WADA-presidenten overlevert en felles uttalelse som gir tydelig støtte til WADAS uavhengighet, der Kulturdepartementet, Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge står som felles avsendere.

- Norge har i en årrekke hatt en ledende posisjon i internasjonalt anti-doping arbeid, sier Helleland. Vi er sikre på at et samarbeid mellom myndigheter, antidopingorganisasjonene og idretten er essensielt for at dette viktige arbeidet skal lykkes. Vi håper at vi med dette initiativet vil sette et eksempel for andre land, som så vil følge i våre fotspor.  

Les uttalelsen om internasjonalt antidopingarbeid:
Samarbeid om internasjonalt antidopingarbeid 27092016.docx

Til toppen