Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Svar på spørsmål om ambassade i Jerusalem

Utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på et spørsmål fra Petter Eide (SV) om hvordan Norge blant annet har formidlet sin kritikk av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Skriftlig spørsmål nr. 529 (2017-2018).
Datert 13.12.2017

Fra representanten Petter Eide (SV):
Hvordan har Norge offisielt formidlet sin kritikk til amerikanske myndigheter om den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som ambassade, og hvordan har Norge gjort det klart overfor amerikanske myndigheter at Norge har besluttet å opprettholde sin ambassade i Tel Aviv?

Utenriksministerens svar:
Jeg har offentlig uttrykt at Norge er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan bidra til økt ustabilitet i regionen og gjøre det vanskeligere å få partene til forhandlingsbordet. Jerusalems status og andre viktige utestående spørsmål må bli løst gjennom forhandlinger mellom israelere og palestinere. Dette har også blitt formidlet til amerikanske myndigheter via vår ambassade i Washington DC og fra Utenriksdepartementet til den amerikanske ambassaden i Oslo.

USA er godt kjent med norsk posisjon i denne saken.

Flytting av den norske ambassaden er ikke aktuell norsk politikk.

Til toppen