Toppidrettsutøvere i fotball får tilpasset innreisekarantene

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Regjeringen har besluttet å innføre en tilpasset innreisekarantene for profesjonelle toppfotballspillere som til daglig spiller i norske klubber og som returnerer til Norge etter landslagsoppdrag i utlandet.

Disse utøverne får endringer i innreisekarantenen og unntak fra kravet om opphold på karantenehotell. De må være i full karantene frem til negativ PCR-test tatt tidligst på døgn tre etter at de kommer tilbake fra utlandet.

Etter dette kan de arbeide i karantenetiden, altså trene og spille kamper, men er i fritidskarantene frem til negativ PCR-test tatt dag 7.

Det er en forutsetning at de spillerne det gjelder etterlever strenge retningslinjer for gjennomføring av den justerte innreisekarantenen som er utarbeidet av Norges Fotballforbund.

Disse rammene sikrer at spillerne følges tett opp av medisinsk personell, følger strenge regler ved å bo og oppholde seg helt avskjermet fra andre.

– Regjeringen har hele tiden stilt opp for idretten. Vi mottok henvendelsen fra NFF på fredag, og jeg er glad for at vi nå har besluttet en tilpasset innreisekarantene, med et tilhørende strengt smittevernregime, slik at de toppfotballspillerne det gjelder får spilt landskamper for Norge, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.