Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vedtar grensejustering mellom Vestre Slidre og Øystre Slidre

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vedtatt å endre grensen mellom kommunene Vestre Slidre og Øystre Slidre

I november 2016 mottok daværende Fylkesmannen i Oppland et initiativ om utredning av grensejustering for Skjelgrenda, et mindre område i Vestre Slidre kommune.

Alle de fastboende innbyggerne i området ønsker at deres eiendommer skal bli en del av Øystre Slidre. Innbyggerne har kortest vei til kommunale tjenester i Øystre Slidre, og barna fra grenda har i over 30 år gått på skole og barnehage i nabokommunen. Departementet har nå vedtatt at grensen skal endres.

− Det vil nesten alltid være motstridende interesser i denne typen saker. Jeg har forståelse for at de to kommunene vurderer dette ulikt. I denne saken ønsker alle fastboende innbyggere i området en grensejustering,  og vi har lagt avgjørende vekt på deres demokratiske rettigheter. De mottar tjenester fra Øystre Slidre, og derfor mener vi det er naturlig at de får muligheten til å påvirke beslutningene i den samme kommunen,  sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Fylkesmannen i Innlandet har utredet saken på oppdrag fra departementet. Fylkesmannen tilrår at departementet ikke endrer grensen. Departementet har vært på befaring i området og hatt møter med kommunene og representanter for innbyggerne før vedtaket ble fattet. Grensejusteringen trer i kraft 1. januar 2021.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen