Historisk arkiv

Full fart i Trebasert innovasjonsprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Etterspørselen etter utviklingsmidler fra Trebasert innovasjonsprogram er "all time high". Hittil i 2012 er over 80 prosent av rammen på rundt 43 millioner kroner benyttet.

Etterspørselen etter utviklingsmidler fra Trebasert innovasjonsprogram er "all time high"! Hittil i 2012 er over 80 prosent av rammen på rundt 43 millioner kroner benyttet. Dette er et svar på høyt politisk fokus og stor endringsvilje i byggenæringen.

Tre - fremtidens fornybare byggemateriale
Utvikling av kvalitetssikrede løsninger i tre inn mot dagens og morgendagens bygg bidrar til at vi får en klimavennlig byggenæring. De siste årene har man fått frem flere prosjekter på god bruk av tre som gir internasjonal anerkjennelse. Trebasert innovasjonsprogram i Innovasjon Norge støtter utviklingsprosjekter i næringslivet med mål om at bruken av tre skal øke i nye og rehabiliterte bygg. Midlene kommer fra Landbruks- og matdepartementet.

Høy kompetanse
- Det er gledelig at etterspørselen etter midler til utvikling av nye byggløsninger i tre er stor. Norge har utviklet høy kompetanse på treteknologi og ligger på flere områder fremst i verden, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

- Økt bruk av et fornybart råstoff som tre bidrar til klimavennlige bygg, lokal verdiskaping - og vi høster av en ressurs det er rom for å øke utnyttelsen av, sier Vedum.

Innovasjon Norge sitter på en verktøykasse
Saksbehandlere i Innovasjon Norge har oversikt over ulike typer virkemidler som kan benyttes i ulike typer prosjekter innenfor trebasert utvikling. Det er derfor viktig å understreke at det fortsatt er muligheter for fremtidsrettede bedrifter og organisasjoner å søke utviklingsmidler i bruk av tre hos Innovasjon Norge.

Kilden, Kristansand. Arkitekt: ALA Arkitekter AS, SMS Arkitekter AS, Multiconsult AS

Innovativt praktbygg i tre Kilden Teater- og Konserthus, Kristansand. (Arkitekter: ALA Arkitekter AS, SMS Arkitekter AS, Multiconsult AS)