Historisk arkiv

Konkurransetilsynet flytter til Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 72/2002
Dato: 05.12.02
Kontaktperson: Fung. informasjonssjef Lisa Bang, t. 2224 4958

Konkurransetilsynet flytter til Bergen

I Stortingsmeldingen om statlige tilsyn som skal legges frem i januar 2003, vil regjeringen varsle at Konkurransetilsynet, som i dag har en stab på 113 personer, skal legges til Bergen.

Det er avgjørende at tilsyn på områder av så stor betydning for borgere og næringsliv står for faglighet, kvalitet og integritet. Det krever at Konkurransetilsynet har god tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og at de er forankret i fagmiljøer av høy klasse. Det er disse hensynene som har vært utgangspunktet for regjeringens valg av lokalisering.

I tillegg har regjeringen lagt vekt på å styrke den regionale utviklingen på Vestlandet. Ved å legge Konkurransetilsynet til Bergen kan det utvikle seg et positivt samspill mellom eksisterende fagmiljøer og tilsynet, samtidig vil det bidra til å styrke arbeidsmarkeds- og kompetansebasen i Bergensområdet, noe som vil være til fordel for hele regionen.

Tilsynets kompetansebehov er hovedsakelig økonomisk og juridisk fagkompetanse med vekt på konkurranse og regulering. Bergen har utdanningstilbud både innenfor økonomi og jus. Det økonomiske forskningsmiljøet i Bergen, representert ved Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole og SNF er av særlig betydning ut fra Konkurransetilsynets kompetansebehov.

Regjeringen tar sikte på at flytting skal skje gradvis over en periode på tre år. Det vil sikre at de viktige tilsynsoppgavene det er snakk om ikke blir liggende nede i flytteperioden. Det vil samtidig gi de ansatte god tid til å vurdere om de ønsker å flytte med og gode muligheter til å finne annet arbeid hvis de foretrekker å bli. De enkelte tilsyn skal, i samråd med hver enkelt, utarbeide individuelle karriereplaner for de ansatte for å sikre nøkkelpersonell i flytteperioden og for å forhindre at flytting fører til utstøting fra arbeidslivet.