Historisk arkiv

Arbeidstilsynet flytter til Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 73/2002
Dato: 05.12.02
Kontaktperson: Fung. informasjonssjef Lisa Bang, t. 2224 4958

Arbeidstilsynet flytter til Trondheim

I Stortingsmeldingen om statlige tilsyn som skal legges frem i januar 2003, vil regjeringen varsle at Arbeidstilsynets hovedkontor, som i dag har en stab på ca. 150 personer, skal legges til Trondheim.

Det er avgjørende at tilsyn av så stor betydning for arbeidstakere og næringsliv står for faglighet, kvalitet og integritet. Det krever at Arbeidstilsynet har god tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og at de er forankret i fagmiljøer av høy klasse. Det er disse hensynene som har vært utgangspunktet for regjeringens valg av lokalisering.

Arbeidstilsynet er sentralt i innsatsen for et godt arbeidsmiljø, helsefremmende arbeidsplasser og et mer inkluderende arbeidsliv. I forbindelse med omorganiseringen av statlige tilsyn vil Arbeidstilsynet også få tilført oppgaver som i dag ligger under Direktoratet for brann og eksplosjonsvern, slik at tilsynet får ansvaret for hele bredden i arbeidslivet. En god utvikling av tilsynets arbeid krever at det også får bredere faglig forankring. Det arbeidslivs- og sikkerhetsfaglige miljøet ved SINTEF og NTNU vil måtte spille en nøkkelrolle i denne sammenheng. Det er blant annet for å bidra til dette, at regjeringen er kommet til at det nye Arbeidstilsynet skal ligge i Trondheim.

I tillegg har regjeringen lagt vekt på å styrke den regionale utviklingen i Midt-Norge. Ved å legge Arbeidstilsynet til Trondheim kan det utvikle seg et positivt samspill mellom eksisterende fagmiljøer og tilsynet, og bidra til å styrke arbeidsmarkeds- og kompetansebasen i Midt-Norge, og på den måten bidra til utvikling i regionen.

Regjeringen tar sikte på at flytting skal skje gradvis over en periode på tre år. Det vil sikre at de viktige tilsynsoppgavene ikke blir liggende nede i flytteperioden og samtidig gi de ansatte god tid. Tilsynet skal, i samråd med hver enkelt, utarbeide individuelle karriereplaner for de ansatte for å sikre nøkkelpersonell i flytteperioden og for å forhindre at flytting fører til utstøting fra arbeidslivet.