Historisk arkiv

Norge vurderer å etablere militært element ved det amerikanske hovedkvarteret Central Command i Florida

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Regjeringen har besluttet å sende en norsk delegasjon til det amerikanske hovedkvarteret Central Command i Florida. Hensikten er bl. a. å vurdere muligheten for å etablere et norsk militært forbindelseselement med et mindre antall stabsoffiserer ved hovedkvarteret.

Pressemelding

Nr.: 058/2001
Dato: 02.11.01

Norge vurderer å etablere militært element ved det amerikanske hovedkvarteret Central Command i Florida

Regjeringen har besluttet å sende en norsk delegasjon til det amerikanske hovedkvarteret Central Command i Florida. Besøket er kommet i stand etter invitasjon fra amerikanske myndigheter. Hensikten er bl. a. å vurdere muligheten for å etablere et norsk militært forbindelseselement med et mindre antall stabsoffiserer ved hovedkvarteret.

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold redegjorde for denne beslutningen for Stortinget i den utvidede Utenrikskomiteen i dag. Central Command er det amerikanske hovedkvarteret som leder operasjonen i Afghanistan. "Målsetningen med å etablere et norsk element ved dette hovedkvarteret vil være å styrke informasjonsflyten mellom norske militære myndigheter og det amerikanske hovedkvarteret. Dette er viktig for å sørge for at norske myndigheter har best mulig innsikt i den pågående operasjonen", sier forsvarsminister Krohn Devold.

Norge bidrar allerede med personell i NATOs luftovervåkningsenhet som er deployert til USA for å bidra til overvåkning av det amerikanske luftrommet.

Vi viser også til Forsvarsdepartementets informasjonsside Kampen mot terror.