Historisk arkiv

Tilsagn om norsk militært personell og utstyr til minerydding på flyplassen i Kandahar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Etter konkret forespørsel fra amerikanske militære myndigheter har Norge gitt tilsagn om støtte til minerydding av flyplassen i Kandahar i Afghanistan. Forsvaret kan på kort varsel stille med maskinelt minerydderutstyr med operatører og nødvendig vedlikeholdspersonell.

Pressemelding

Nr.: 065/2001
Dato: 18.12.01

Tilsagn om norsk militært personell og utstyr til minerydding på flyplassen i Kandahar

Etter konkret forespørsel fra amerikanske militære myndigheter har Norge gitt tilsagn om støtte til minerydding av flyplassen i Kandahar i Afghanistan. Forsvaret kan på kort varsel stille med maskinelt minerydderutstyr og operatører. Gruppen kan reise i løpet av meget kort tid. Oppdraget vil være av begrenset varighet. USA har tilbudt å hente utstyr og personell, samt støtte gruppen med logistikk og beskyttelse.

"Forsvaret har erfaring med denne type utstyr fra operasjonen i Kosovo og til støtte for diverse humanitære operasjoner", sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold. –"Jeg er stolt over at vi så raskt kan stille et så viktig bidrag til disposisjon for amerikanerne. Tilbudet ligger innenfor de militære kapasiteter som Regjeringen tidligere har besluttet å tilby USA i kampen mot internasjonal terrorisme", sier forsvarsministeren.

Vi viser også til Forsvarsdepartementets informasjonsside Kampen mot terror.