Historisk arkiv

Statssekretær Barth Eide diskuterer svenske JAS Gripen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Espen Barth Eide besøker 7. og 8. mars sin svenske kollega statssekretær Jonas Hjelm. Et av hovedtemaene på agendaen er det svenske kampflyet JAS Gripen.

Pressemelding

Nr.: 19/2006
Dato: 07.03.06

Statssekretær Barth Eide diskuterer svenske JAS Gripen

Statssekretær Espen Barth Eide besøker 7. og 8. mars sin svenske kollega statssekretær Jonas Hjelm. Et av hovedtemaene på agendaen er det svenske kampflyet JAS Gripen. Utover dette vil de to statssekretærene drøfte mulighetene for felles nordisk deltakelse i FN operasjoner samt EU- og NATO-spørsmål. Møtet vil finne sted ved den svenske militære flybasen i Såtenäs hvor man utdanner piloter til JAS Gripen.

- JAS Gripen er en av fire kandidater til å erstatte våre F-16 fly. I kampflyprosjektet opprettholder vi dialogen med alle potensielle kandidater - amerikanske Joint Strike Fighter, europeiske Eurofighter, franske Rafale og svenske Gripen. Vi er inne i en intensiv prosess relatert til vurderingene om vår fremtidige kampflykapasitet. En del av denne prosessen er å få best mulig informasjon fra de potensielle leverandørene. Operative og tekniske vurderinger er viktig, men regjeringen har også sterk fokus på mulighetene for norsk industri. Nå ser jeg frem til å få en grundig presentasjon av JAS Gripen, sier statssekretær Espen Barth Eide.

Kontaktperson: Tor Borgersen, tlf. 909 38 987