Historisk arkiv

Statssekretær Eide hos Eurofighter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Espen Barth Eide ble fredag orientert om det europeiske kampflyet Eurofighter som er én av kandidatene til nytt fremtidig kampfly for det norske Forsvar.

Statssekretær Eide hos Eurofighter

(06.02.06) Statssekretær Espen Barth Eide besøkte fredag European Aeronautic Defence and Space Company – EADS’s i Manching utenfor München, Tyskland. Hensikten med besøket var å bli orientert om det europeiske kampflyet Eurofighter som er én av kandidatene til nytt fremtidig kampfly for det norske Forsvar.

Eurofighter
Statssekretær Eide ble orientert om Eurofighter.

- Styrking av den industrielle satsningen i forbindelse med Forsvarets fremtidige investeringer, og da spesielt rettet inn mot kampflyprosjektet, er viktig for regjeringen. Vi er derfor i gang med en fullstendig gjennomgang av den industrielle nytten Norge får ved å delta i utviklingen av nye kampfly. Denne gjennomgangen vil også inneholde en vurdering av hvorvidt vi kommer til å videreføre vår deltakelse i utviklingen av Joint Strike Fighter (JSF). I dette arbeidet opprettholder vi dialogen med alle potensielle kandidater - amerikanske Joint Strike Fighter, europeiske Eurofighter, franske Rafale og svenske Gripen, sier statssekretær Espen Barth Eide.

Eurofighter er et europeisk utviklings- og anskaffelsesprosjekt med Italia, Spania, Tyskland og Storbritannia som deltagere. EADS er ett av de større selskapene i Eurofighter-konsortiet.

- Besøket til EADS anlegg i Manching ga en god mulighet til å kunne diskutere flere aspekter rundt utviklingen av Eurofighter, deriblant vårt syn på viktigheten av norsk industriell deltagelse, fremholder statssekretær Eide.