Historisk arkiv

Bedre helikopterstøtte for politiet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Politiets helikopterstøtte i framtida blir langt bedre enn i dag. Politiet får tilgang til å leie helikoptre fra sivile operatører, foreslår regjeringen. (08.06.2001)

Pressemelding

Nr.: 77-2001
Dato: 08.06.2001
Kontaktperson: Informasjonskonsulent Stig Gunnar Kolstad, tlf 22 24 51 18

Bedre helikopterstøtte for politiet

Politiets helikopterstøtte i framtida blir langt bedre enn i dag. Politiet får tilgang til å leie helikoptre fra sivile operatører, foreslår regjeringen.

Politiet vil få tilgang til helikoptre fra sivile operatører. Det vil bli stilt høye krav til beredskap, reaksjonstid og plass til politiutrustning. Helikopterne skal være politimerket når de er på oppdrag for etaten.

Justisminister Hanne Harlem mener en formalisert leieavtale med ett eller flere sivile selskaper også er den beste løsningen for politiet, og lik den Statens luftambulanse har høstet gode erfaringer med.

– Helikopter er et nødvendig redskap i få av politiets oppdrag, men er en viktig tilleggsressurs. Ved å inngå avtale med ett eller flere sivile operatører, oppnår vi en bedre geografisk dekning med helikopter, enn om vi hadde valgt en egen politihelikoptertjeneste. Dette henger sammen med de store kostnadene som egen helikoptertjeneste ville medføre, sier Harlem.

I alt er det vurdert et behov for å leie helikoptre ved fire baser i landet. Helikopteret som blir innleid på østlandet, vil få flere flytimer enn fra de andre basene. Behov for helikopterstøtte vil være noe større på østlandet enn i andre deler av landet.

Stortingsmelding nr. 51 Helikopter i politiet er å finne her