Historisk arkiv

Styrket etterforskning av seksuelle overgrep mot barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Kripos-enheten som etterforsker seksuelle overgrep mot barn skal styrkes og får totalt 14 stillinger, foreslår Regjeringen i stortingsmeldingen om etterforskning av seksuelle overgrep mot barn, som legges frem i dag. (08.06.2001)

Pressemelding

Nr.: 75 - 2001
Dato: 08.06.2001
Kontaktperson: Informasjonskonsulent Stig Kolstad, Telefon 22 24 51 18

Styrket etterforskning av seksuelle overgrep mot barn

Kripos-enheten som etterforsker seksuelle overgrep mot barn skal styrkes og får totalt 14 stillinger, foreslår Regjeringen i stortingsmeldingen om etterforskning av seksuelle overgrep mot barn, som legges frem i dag.

– Det aller viktigste er å hindre overgrep mot barn. Vi tror bedre etterforskning og oppklaring av slike saker vil forebygge overgrep, sier justisminister Hanne Harlem. Regjeringen ber Kripos opprette en kunnskapsbase over fagpersonell – psykologer, leger osv - som politidistriktene kan benytte seg av i etterforskningen av overgrepssaker mot barn.

– I denne typer saker er det viktig å ha et sentralt kompetansesenter som kan bistå lokalt politi og samtidig være med å bygge opp kunnskapene på dette området i etaten, påpeker Harlem. Fire av stillingene ved Barne-Kripos skal besettes av etterforskere fra politidistriktene som skal hospitere to år ved enheten.

– På denne måten slår vi to fluer i ett smekk. Vi sikrer Kripos en personellmessig styrking, samtidig som hospitantene tilegner seg og sitt politidistrikt verdifull kompetanse til etterforskning av overgrepssaker, sier justisminister Hanne Harlem. Hospitantene vil selvfølgelig bli erstattet i sin vanlig jobb.

Ett av målene i stortingsmeldingen Politireform 2000 som nylig ble vedtatt i Stortinget, er å styrke politiets innsats nettopp i sedelighetssaker.

Stortingsmelding nr. 52 Etterforskning av seksuelle overgrep mot barn er å finne her

1 [ Klikk her og skriv tittel for kapittel 1 ]

[ Klikk her og skriv innhold i kapittel 1 ]