Historisk arkiv

Sentrale byområder får ikke ligge brakk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Alle norske byer og tettsteder har store "grå områder" som ikke blir benyttet. Regjeringen vil nå ha boliger, butikker og arbeidsplasser på gamle industri-, lager- og transportarealer. (26.04.02)

Pressemelding

Dato: 26.04.02

Sentrale byområder får ikke ligge brakk

Alle norske byer og tettsteder har store "grå områder" som ikke blir benyttet. Regjeringen vil nå ha boliger, butikker og arbeidsplasser på gamle industri-, lager- og transportarealer. Ny interkommunal havnestruktur kan også gi mer plass. Lovverket skal tilpasses byene. Offentlige og private investeringer skal ses under ett i partnerskap.

Bekkestua fortettes
Tettstedsutvikling på Bekkestua i Akershus.

Foto: Svein Magne Fredriksen

‑ Den beste måten å redusere biltrafikken på, er å legge boliger og næringsliv i sentrum. Vi kan ikke godta at gamle industritomter og havnearealer ligger brakk. Her må vi bygge, sier miljøvernminister Børge Brende.

Regjeringen vil gå kritisk gjennom lovverket. Allerede i vår vil den fremme forslag om tidsfrister i plan- og byggesaker. Regjeringen vil se nærmere på statlige økonomiske virkemidler for å stimulere byomformingen. Staten skal opptre mer koordinert og legge til rette for ulike former for samarbeid mellom private og offentlige.

Regjeringen ønsker en mer effektiv havnestruktur gjennom interkommunalt samarbeid. Det kan frigjøre flere av dagens havneområder til glede for folk i byene.

Kontaktperson

ekspedisjonssjef Tom Hoel, tlf. 22 24 59 00 mob. 975 05 138